2019-12-14 18 views
旺角好多商店同埋食店所以好熱鬧,而係旺角呢個繁囂既小區,都竟然有寧靜既一角~呢間cafe係旺角鼓油街一個唔起眼既舊樓入面~同朋友主要係想有個地方坐下、玩下broad game,見到呢間cafe好多broad game同個鰻魚飯好吸引,所以就上左去視探環境啦雖然係位於舊式樓宇,但係環境衛生方面都十分之好,裝修得好文青,亦都好有心機佈置好有聖誕氣氛呀~ 一坐低已經比唔同嘅broad game吸引咗啦,真係有好多款可以簡~最低消費係一杯嘢飲,而嗌咗個套餐就可以全日任坐~咁我地當然係叫套餐啦!饅魚炒飯 $112店裏面嘅嘢食係客人落單後由店員即煮,所以係熱辣辣架, 粒粒鰻魚分量都不少架,饅魚唔會好乾,而且魚肉嫩滑,配上綿綿飯香食落特別鮮味。帶子黑松露野菌忌廉燴飯 $138上餐既時間我同朋友都嚇一跳,因為原粒嘅帶子好大粒,覺得$138呢個價錢真係超值。黑松露既味道又真係要拿捏得好,太重味就會蓋過晒其他既味道,呢個飯既黑松露份量用得剛好~加埋野菌嘅香完全帶出埋帶子既鮮味!熱情果紅茶(熱) 套餐包見到一粒粒熱情果籽,仲好香架~飲唔停口呀~水蜜桃綠茶(熱) 套餐包好香水蜜桃味,天氣凍飲果陣熱騰騰好正呀~

饅魚炒飯 $112

帶子黑松露野菌忌廉燴飯 $138

熱情果紅茶(熱) 套餐包
見到一粒粒熱情果籽,仲好香架~飲唔停口呀~

水蜜桃綠茶(熱) 套餐包
好香水蜜桃味,天氣凍飲果陣熱騰騰好正呀~

最後我地玩左兩個broad game,盡數心中情之後先走,真係一個休憩既好地方。