2021-03-12 274 views
難得可以同朋友堂食晚市,梗係揀間好食啲嘅~我哋一致決定去Das Bier食德國菜🇩🇪,由太和站行過嚟都係大約7-8分鐘。轉咗新舖,meun都轉埋用網頁版,疫情下呢個安排都幾細心。德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218熱辣辣香噴噴嘅豬手,賣相非常誘人佢豪邁粗獷嘅外皮、柔軟juicy嘅肉質,簡言之就係皮脆肉嫩!豬手本身都唔會過鹹,撈啲蜜糖芥末醬、德國酸菜同簡單清新嘅薯仔沙律點綴下,就更加豐富滋味西班牙海鮮飯 $188每一啖飯飽含湯汁,香辣超惹味!海鮮有三文魚、蝦、青口、蜆同魷魚圈,廚師專登將兩隻蝦砌成心形畀我哋😆特別值得一讚嘅係啲蜆肉好鮮,食到海水味;三文魚肉質堅實,風味濃郁可能疫情關係,見佢哋一路接好多外賣單。整體嚟講,呢度環境舒服,食物唔錯,會再支持!

轉咗新舖,meun都轉埋用網頁版,疫情下呢個安排都幾細心。

德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $218
熱辣辣香噴噴嘅豬手,賣相非常誘人

西班牙海鮮飯 $188