2019-07-28
2035 views
元朗尋日既大型購物行動後🏪 周日早上出去搵食🍽️雞地大約有一半舖頭開咗門5️⃣0️⃣🈺係橫街經過幸福小廚🥰風暴過後睇黎好多人都係度追尋呢種簡單既幸福, 簡單食一餐飽飯🥢 舖頭長型, 水吧係一入門口左手邊🍺右手邊有一排排既座位, 大約坐廿人左右, 同其他茶記一樣, 擺放係凌亂🤣然後極其重要既係部電視📺 11:45黎到, 尬尷地早餐完咗, 午餐又未到🤔原來幸福早已預備, 佢係有全日既常餐架, 都不外乎係一個麵 🍜+ 多士 🥪+ 咖啡或茶☕ 花生醬厚多士一啲都唔孤寒, 啲醬係多到你每啖都一定咬到, 而麵包底亦有稍稍烘過💓 E餐既雞扒腸仔麵唔駛等好耐就黎, 賣相呢個字係茶記字典裏面係無既, 個濃濃湯底熱暖暖過黎, 盛載住煮到微淋既公仔麵; 本來極抗拒淋麵既我, 係呢個烚似拉麵湯底同麵身既組合下敗陣, 好快咁成碗食晒🤤仲有條腸仔🌭竟然係可以煎到表面收水小小香脆無燶但入面肉地全熱, 然後雞扒雖然沾左湯🐔 亦都保留到肉香😇 最後杯凍咖啡, 不過不失, 但無老身變澀☕ 埋單兩個人82蚊, 話平唔係最平💵 本人對於呢啲小店, 尤其每個小骨節眼做好少少, 成件事變正好多, 係無抵抗力😍再加之係一個元朗人心力交
最後杯凍咖啡, 不過不失, 但無老身變澀☕
埋單兩個人82蚊, 話平唔係最平💵 本人對於呢啲小店, 尤其每個小骨節眼做好少少, 成件事變正好多, 係無抵抗力😍再加之係一個元朗人心力交綷既早上🤕幸福小廚隱藏係小巷中, 都仲係客源不絕🈵 有心之作, 街坊皆懂👍👍