2022-10-09
📍#老屎忽係銅鑼灣#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #銅鑼灣同朋友食飯Book左間係銅鑼灣嘅Cafe,雖然係啲小巷位置,但都唔算好難搵到。餐廳地方唔算好大,但係位同位之間都有一定距離,坐得好舒服同唔會好迫。😆🐚 泰式冬陰貝殼鍋 配有意式烤麵包($198) 一打開個蓋就聞到好香辣嘅冬陰功味,入邊有青口同蜆,份量都足料,不過都少啲辣,未必啱啱食得辣嘅朋友。食完d殼會放係煲蓋上邊,而侍應差唔多時候就幫我地倒左一轉殼,相當細心。❤️🐖卡疆烤加拿大豬鞍配特調蜜糖芥末汁 ($228)上碟擺盤幾整齊同靚,每一塊肉都可以點到少少汁,唔會只係得中間幾舊先有汁。肉味豐富,外皮有輕微烤焦,十分香口😋🍤 XO醬大蝦意大利麵 ($168)一碟有5隻大大隻嘅剝殼蝦,意粉用左濃香嘅XO醬一齊煮,惹味得黎又唔會好油🥰🍰果仁朱古力凍餅飯後甜品係各位女士都鐘意嘅食物,呢個凍餅相當有驚喜。份量都相當大舊,表面鋪咗好多果仁同蜜糖,而凍餅中間亦有朱古力層係度,食完一件都覺得唔夠喉想再叫🤣🤣🤣Zappy (銅鑼灣)📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303室
🐚 泰式冬陰貝殼鍋 配有意式烤麵包($198)
🐖卡疆烤加拿大豬鞍配特調蜜糖芥末汁 ($228)
🍤 XO醬大蝦意大利麵 ($168)
🍰果仁朱古力凍餅
Zappy (銅鑼灣)
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心13樓1303室