2024-07-29
最近同老公發現長沙灣MCL睇戲好平,咁今晚就出動去睇戲,順便可以去D2 place 行下。行完睇戲前喺附近搵咗間西餐廳就想去試吓。我覺得餐廳環境俾人一種好放鬆嘅小清新感覺,座位都好闊落。燒10安士安格斯肉眼牛扒伴紅酒燒汁:牛扒上枱時已經切好曬,非常貼心。份量好多,而且每片都非常之厚身。我哋叫咗五成熟,我覺得啱啱好,完全保留咗牛扒嘅肉汁,食落口感一啲都唔韌,而且我覺得牛味好重。配菜都非常之豐富有煎香咗嘅車厘茄,紅蘿蔔,仲有薯條半碟。意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉 :比較少訂西餐廳有豬面頰食,加上我非常之鍾意食卡邦尼意粉,所以就掂咗嚟試吓。果然冇令我失望,豬面頰嘅煙熏味唔算好重,但係肉質軟滑。再配上餐廳嘅卡邦尼醬蛋黃味比較重,入口已經有香濃蛋香。因為唔想食咁飽,所以今次就冇加到套餐,整體而言我覺得呢間餐廳都幾適合情侶或者兩公婆去過吓二人世界,下次有機會一定會再試埋個套餐。
我覺得餐廳環境俾人一種好放鬆嘅小清新感覺,座位都好闊落。
燒10安士安格斯肉眼牛扒伴紅酒燒汁:
配菜都非常之豐富有煎香咗嘅車厘茄,紅蘿蔔,仲有薯條半碟。
燒10安士安格斯肉眼牛扒伴紅酒燒汁
燒10安士安格斯肉眼牛扒伴紅酒燒汁