2023-10-12 992 views
今日打完風球出街到屯門市中心,這間Terrace in seaside係一間韓式餐廳,有一段時間冇去到食嘢,又見到出咗新嘅款式窩夫🤔就去咗食吓!.Happy Halloween焙茶窩夫 $132今次呢一款焙茶窩夫比起以往有D不同🤔,有麻糬、士多啤梨、蕨餅、忌廉、窩夫,尤其是係以大大塊麻糬放係窩夫上面😮,食入口口感軟糯沾滿焙茶粉好濃郁焙茶味道😚,配埋窩夫食口感特別,窩夫外香脆內鬆軟,.兩者口感味道都好夾沾吓軟滑D忌廉都好香甜😋!.香橙茴香蝦沙律 $86呢一款餐前食茴香沙律都好醒胃😙,有鮮蝦、橙、蕃茄、茴香生菜等,望著我覺得都幾好🤔,鮮蝦味道鮮味肉質爽口😋,加添醬汁酸酸甜甜令到D茴香生菜酸而爽口好開胃,食埋D香橙一塊塊味道新鮮甜口好好食!.韓式魚糕飯卷 $78每一次都會食佢飯卷,呢一款魚糕飯卷都好豐富🤔,有魚糕、蛋、紅蘿蔔、紫菜及其他配料,食到入口味道多重不同口感都唔錯😋幾好食,魚糕味道都幾特別!.菠菜雞肉千層麵 $78呢一款千層麵望著賣相都睇得吓🤔,整份千層麵金黃香口嘅外皮,包裹菠菜、雞肉其他配料,店員送到上枱散發香噴噴味😚,食到入口多層軟綿口感啖啖菠菜、雞肉肉質腍嫰又有咬口,味道適中都

Happy Halloween焙茶窩夫 $132

香橙茴香蝦沙律 $86

韓式魚糕飯卷 $78

菠菜雞肉千層麵 $78

食到入口多層軟綿口感啖啖菠菜、雞肉肉質腍嫰又有咬口,味道適中都幾好食又唔油膩!
紅豆抹茶牛乳冰 $52

呢一杯抹茶牛乳冰望著都好靚😍,整杯抹茶上面放咗軟綿綿忌廉花,抹茶飲入口帶點甘香抹茶味,口感味道奶香滑口味道都幾好!
濟洲柑橘乳酪 $68

呢一杯柑橘乳酪係店家招牌飲品,今次去到都望見有好幾枱客人都有飲這一款🤔,飲到入口味道酸酸甜甜😋,帶點甘甜香味對腸胃有益,我都好鍾意飲😚!
2023-10-10
Type of Meal