2021-05-25
戀暖の初茶 ✨已經有一段時間無同大家介紹茶飲店✨唔知由幾時開始茶飲店融入我哋日常生活之中,由起初十零蚊杯嘅台式手搖,到近年大熱以黑糖珍珠、優質茶底、特色沖泡技術為賣點嘅茶飲店🍵今次介紹嘅飲品店🥤戀暖の初茶 🥤飲品種類多元化,創意十足,CP值極高👍🏽🟢和諧嘅粉綠色+輕北歐風貫穿全店,感覺清新🌿打卡一流🧡😋食咗乜:白桃綠茶HKD$24😊清新嘅白桃果汁一d都唔人造,混合綠茶,配搭爽口嘅寒天晶球🤤呢個春夏絕對值得encore 🧡走冰少甜✨岩曬又想飲又想無咁寒涼嘅女士😋唔洗擔心走冰會令份量少左/味道走曬樣😋😋依然💯美味樁の牛油果 HKD$38😊🥑✨牛油果迷絕對唔可以錯過🤩呢個superfood沙冰真材實料😋睇住店員將大大件果肉放入搞拌機有別於一般加入大量牛奶🥛偏重奶昔感嘅沙冰,戀暖加入接骨木花✨清新⬆️⬆️整體嚟講,飲品真材實料💯種類多元化✨配搭花思十足😋而且留意咗一陣,店員衛生意識都唔錯,店員落單收錢後都會即刻洗洗手先再沖飲品👍🏽去開南昌/屯門又多個選擇啦😉🥤‼️TIPS‼️🚌點搭車:巴士🚌:乘搭途經富昌邨嘅巴士線,落車行入V WALK商場上一層就見到呢間CP值💯茶飲店港鐵🚇:南昌站A2出口直接連接V
已經有一段時間無同大家介紹茶飲店✨
🟢和諧嘅粉綠色+輕北歐風貫穿全店,感覺清新🌿打卡一流🧡
😋食咗乜:
白桃綠茶HKD$24😊
樁の牛油果 HKD$38😊
🥑✨牛油果迷絕對唔可以錯過🤩
整體嚟講,飲品真材實料💯種類多元化✨配搭花思十足😋
去開南昌/屯門又多個選擇啦😉🥤
‼️TIPS‼️
🚌點搭車:
港鐵🚇:南昌站A2出口直接連接V WALK商場,茶飲店位於商場一樓