2021-03-18
下午茶時份,去左九龍城呢間咖啡店。佢有tea set嗌連飲品,當然叫手沖咖啡嘅話,就有優惠,原價再減$20。食物方面,都好多種類,以西餐為主,如果你係素食者嘅話,仲有個素食早餐可以嗌。呢次我就叫咗牛油果蛋多士。飲品方面,有普通嘅咖啡、熱飲,特別嘅話,仲有花茶、手沖咖啡。上餐嘅時間有啲耐,不過值得等嘅。本身以為牛油果蛋多士,剩係得個多士,原來仲有個沙律添。賣相非常好,個牛油果都非常新鮮,連埋個牛油果醬同包,食落有種肥美而不膩嘅感覺。加埋隻蛋,仲會覺得好健康添,隻蛋嘅蛋黃係半生熟,你可以用到切割佢之後同埋個牛油果醬一齊食。沙律上面有啲麻將,菜加青瓜加水果加蕃茄,一啲都唔齋。咖啡我嗌左Black honey,跟set嘅話,只係$45咋。咖啡師沖得唔錯,咖啡香同after taste都好出。果甜連住creamy流入口中嘅感覺,吞口水都帶住呢種味道。整體來講會畀8.5/10分。賣單133(無加一)添,好抵食。
沙律上面有啲麻將,菜加青瓜加水果加蕃茄,一啲都唔齋。