2014-12-27
第一次食功夫點心.感覺精緻.就像自身於中式的CAFE....(可能光顧的時候已是下午4點,沒什麼人)我只來過這家,感覺功夫點心已經很有規模但不知道是否所有點心是由中央廚房集中先預制呢??見碗具都是統一放在一個膠箱中以方便運走.....(非常省成本)但個人認為份量同價錢相比就有點小貴啦! 但非常岩一對夫婦呀我覺得!因為樣樣都係岩岩好架!而且點心紙好可愛!茶水服務亦很足!!值得加許!!所有點心都好熱呀!!!正呀!!! 得別係個流沙包!!!好多汁架!!!仲有蒸飯! 雖然多油左小小但好好味!!最後叫左個牛仔陳村粉同羅白餅! 呢2個一個太多油另一個就太多麵包咸,所以有小小失望呀!!!!!!!但羅白餅個外皮就係好脆好正,哈哈. 相信仲會有下次!!注:場內員工都好侯生!!想讚下佢地敬業精神!!!!!!!!沒咩笑容但個人認為服務誠懇!!!!!!特別係帶眼鏡既一男一女(好長頭髮)!!!!! 最後HAPPY NEW YEAR!!!!
我只來過這家,感覺功夫點心已經很有規模
但不知道是否所有點心是由中央廚房集中先預制呢??
因為樣樣都係岩岩好架!而且點心紙好可愛!茶水服務亦很足!!值得加許!! 所有點心都好熱呀!!!正呀!!! 得別係個流沙包!!!好多汁架!!!
仲有蒸飯! 雖然多油左小小但好好味!! 最後叫左個牛仔陳村粉同羅白餅! 呢2個一個太多油另一個就太多麵包咸,
所以有小小失望呀!!!!!!!
但羅白餅個外皮就係好脆好正,哈哈. 相信仲會有下次!!