2019-08-01 202 views
淘大呢間釜飯專門店都開左一段時間,終於有機會可以黎食下,餐廳裝修日式,枱與枱之間比想像中闊落,坐得幾舒服,適合同朋友傾下計。金魂(特) $88人地餐廳專做鰻魚釜飯,當然要叫個黎試一試,我地點左金魂(特),鰻魚厚肉,啖啖肉又滿足,熱辣辣,鰻魚汁濃味,不過,金魂(特) 鰻魚屬於魚尾位置就會有少少骨,所以,其他朋友仔點既時候就要留意。另外,飯既份量又真係幾多,去到釜底既飯變得好乾,所以,食唔晒d飯。汁燒牛肉釜 $68牛肉既分量多,醬汁比較杰身,牛肉煮得香濃,但肉質就有點硬。溏心蛋反而整得好好,中間流心,旁邊半膏狀。好出眾既小食,真係不得不提,小食餐牌用左一張特別手寫出黎,有好多野都想點好吸引。本身想點焦糖蕃薯,但我地可能8點幾先去食,太晏賣哂。吉列牛舌 $36一串有兩舊,又彈又爽,好正,好出色。汁煮鰻魚肝 $23朋友超鍾意食內臟食物,見到就話一定要點,因為,唔多地方會有鰻魚肝小食,質感軟滑,味道很甘甜,不過就唔係個個人接受到佢獨有既味道 。櫻花蝦炸豆腐 $22整個豆腐外皮都黏滿櫻花蝦,炸到好鬆脆,入面豆腐非常嫩滑,完全係外脆內軟。必食!!!

金魂(特) $88
金魂(特)

汁燒牛肉釜 $68
汁燒牛肉釜

吉列牛舌 $36
一串有兩舊,又彈又爽,好正,好出色。

汁煮鰻魚肝 $23
吉列牛舌 & 汁煮鰻魚肝

櫻花蝦炸豆腐 $22
櫻花蝦炸豆腐

2019-07-16
$120 (Dinner)
吉列牛舌 & 汁煮鰻魚肝
櫻花蝦炸豆腐