2017-02-19 455 views
有港島士林夜市之稱既太安樓,細細地商場竟然有2間店有得賣手抓餅左思右想後,都係想試下創新既紫薯味手抓餅超多唔同既配搭,不過說穿了都係果幾款野配黎配去點左個普通既芝士雞蛋蘑菇手抓餅係即叫即製既形式整保證新鮮滾熱辣睇住店主煎個餅底,唔知係唔係因爲個餅底係雪櫃拎出黎,驚個餅底凍,個店主起勢咁煎,搞到有少少燶個蛋都係即打蛋即煎,同樣都係有d over cook,個人就喜歡9成熟既蛋我見佢都係用成大塊芝士,絕無偷工減料最後加沙律醬!不過只有沙律醬一種,連茄汁都無得選擇手抓餅真係食到啖啖既紫薯香味,都唔係流架!不過手抓餅底似係用機整?個餅底做到太結實,重點既手抓餅酥脆鬆軟既口感無左不過佢個芝士加蛋加蘑菇再加大量沙律醬,令到佢一啖咬落去非常搶味,又juicy,又足料!以強攻心態搶佔味蕾,味道夠晒豐富!幫佢升番唔少分埋單28

左思右想後,都係想試下創新既紫薯味手抓餅
超多唔同既配搭,不過說穿了都係果幾款野配黎配去
點左個普通既芝士雞蛋蘑菇

手抓餅係即叫即製既形式整
保證新鮮滾熱辣

我見佢都係用成大塊芝士,絕無偷工減料

最後加沙律醬!不過只有沙律醬一種,連茄汁都無得選擇

手抓餅真係食到啖啖既紫薯香味,都唔係流架!
不過手抓餅底似係用機整?
個餅底做到太結實,重點既手抓餅酥脆鬆軟既口感無左

埋單28

2017-02-06
$28 (Dinner)