2017-09-13 160 views
又係我大食妹帶大家食好野時間,今次帶大家到尖沙咀一間食半自助餐既餐廳,試下佢地既野靠唔靠得住。冷凍頭盤:西蘭花湯:看見係青綠式非常吸精,飲落就好似飲緊青蘿蔔湯,唔會係覺得飲緊西蘭花湯,絕對係非常出色既餐湯。青蘋果沙律:用上美國的青蘋果食落非常爽脆,加上非常清甜,配上沙拉醬,非常醒胃。香煎比目魚配上南非鮑魚($328):用上美國比目魚,食落魚肉肉質非常嫩滑,唔會太油,魚味都十分香濃,加上調味料,令到魚肉更加入味。此外,南非鮑魚肉質爽滑,唔會好硬,入口十分有海水味,鮑魚亦都十分新鮮,絕對係鮑魚中既高品產地。墨魚仔蕃茄偏意粉($268):用上原隻墨魚仔,入口爽脆彈牙,加上墨魚仔新鮮,唔會有苦澀味道。此外,用上正宗偏意大利粉,入唔軟身,麵質比較有彈性,唔會因煮得太耐而太淋,絕對係必叫之選。最後,今次我大食妹俾上4個大食指數,袋道食物高質,環境幽雅,很有少女感覺,非常岩我依d少女帶朋友來吃。

冷凍頭盤:

香煎比目魚配上南非鮑魚($328):

2017-09-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)