2012-05-15 14 views
我和朋友o岩o岩好夜晚9點到,剛好係宵夜優惠開始,我之前都黎過,食滿100蚊平30蚊.....食滿300蚊平90蚊等。餐廳雖然有bar枱,朋友想坐得舒服D,我地就等一陣,大概15分鐘左右就攞到卡位。我地因為食左下午茶,所以都唔係好肚餓,咁就少少地叫D野食。我地叫左3色刺身、熱湯烏冬、冷麵同豬扒鍋。3色刺身,包括有3隻蝦、3片三文魚片同3片帶子,因為朋友唔食蝦,所以我食晒D蝦,佢食晒D帶子,各取所需。三文魚同帶子size較細,食左落肚好似冇食過咁! D剌身新鮮程度都係一般,由於係食宵夜同呢個價錢,唔要求得咁多。我就冇食到熱湯烏冬,朋友成碗食晒,應該都OK!我就食冷麵,包括有素麵同抺茶麵2種,配有醬汁蘸,冇咁淡味。我結果食晒D抺茶麵、少許素麵,其餘比埋朋友食。以蛋汁配吉列豬扒o既豬扒鍋,有D汁,冇淨係食吉列豬扒咁乾,但我兩款都同讓鍾意食。以呢個豬扒鍋送烏冬同冷麵一流,好似食車仔麵咁。吉列豬扒都尚算鬆脆,當然唔及吉列豬扒專門店咁好食啦! 下次過開黎灣仔再食過,抵食!

三色剌身
我就冇食到熱湯烏冬,朋友成碗食晒,應該都OK!
熱湯烏冬
冷麵
。吉列豬扒都尚算鬆脆,當然唔及吉列豬扒專門店咁好食啦!
豬扒鍋
下次過開黎灣仔再食過,抵食!
2012-05-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Last Night Supper)
豬扒鍋