2023-05-10 1002 views
尋日經過尖沙咀科學館道,見到有好大嘅 Mickey 同 Bearbrick,原來喺新開嘅西餐廳 Awesome Bar & Cafe,於是就同朋友決定晚餐就食呢間啦~ 樓梯兩邊都展示咗唔同款式嘅 Bearbrick,上到一樓店內嘅座位闊落,仲有沙發座位、高腳椅同卡位,可以一邊食嘢一邊打卡呀!✨藍青口羅勒忌廉意粉 🍝藍青口粒粒都大大粒,鮮味又彈牙,而意粉吸收咗忌廉湯嘅味道,食落又香又滑,配搭埋藍青口超鮮甜呀!✨冬陰功意大利飯球平時食意大利飯就食得多,第一次試意大利飯球,飯球有香濃嘅海鮮味,加埋冬陰功嘅煮法,香濃惹味。✨德國豬手配香檸蜜汁蔬菜餐廳都好細心,事先將豬手切細件少少再上菜,仲擺得好整齊呀~咸豬手嘅外皮超脆,切落仲有卜卜聲!除左皮脆之外,豬手肉質嫩滑仲有鹹香味,完全唔會覺得油膩,仲有烤薯角、蔬菜做配料,好吸引呀~我哋仲加多$40 有埋餐湯加餐飲。✨薯條 1/2薯條 1/2即係甜蕃薯🍠條+薯條,最鍾意食蕃薯🍠條,好味又健康,仲香脆可口!✨Mocktail - Bartender Choose 🍸調酒師根據客人嘅口味調製,本身鍾意甜甜嘅果味,於是調酒師調製咗呢杯以士多啤梨同荔枝為主要元
藍青口羅勒忌廉意粉
✨藍青口羅勒忌廉意粉 🍝
冬陰功意大利飯球
✨冬陰功意大利飯球
德國豬手配香檸蜜汁蔬菜
✨德國豬手配香檸蜜汁蔬菜
我哋仲加多$40 有埋餐湯加餐飲。
薯條 1/2
✨薯條 1/2
Mocktail
調酒師根據客人嘅口味調製,本身鍾意甜甜嘅果味,於是調酒師調製咗呢杯以士多啤梨同荔枝為主要元素嘅Mocktail,仲用咗菠蘿🍍葉做裝飾。
Type of Meal
Dinner