2014-05-18
星期五約左個女仔朋友係去尖咀食完放題,食完飽飽地,但又想搵個好D既地方傾下計,嬲嬲地就走左第二度再食過。之前係YOUTUBE見到有YOUTUBER介紹過一間係赫德道開既芒果主題甜品店,一於就同個朋友膽粗粗去試試。開頭見到係門口有3,5,7條友等緊,個侍應又話要等3張台,仲以為要等好耐,但原來入面都幾大,而且台又多,都好快輪到我地。雖然我平時唔係好食甜品,但我竟然望住個MANU 5分鐘都唸唔到食咩好,樣樣都想試下,望望隔離D人食乜又個個都唔同,於是就叫個靚女侍應介紹左個窩呼同芒果冰,先講個窩呼,賣相唔錯,約女仔黎至少條女都一定會叫你幫佢同件窩呼影相果隻,記住一定要用自己部機幫佢影,咁又可以有機會下次再SEND番相比佢。外趣內軟呢D基本野一定要GA LA,食落又唔會太甜,而且咬落口感都好豐富,最開心既係佢份量岩岩好,咁我又有機可以同個女仔一齊SHARE。至於個冰方面,第一次食芒果加鹽,但原來加鹽之後會提升芒果既味道既層次,完全唔會酸之外,利尖仲會感受到小小甜甜地既感覺,就好似飲完功夫茶果種,幾特別,如果睇完我篇文既你,下次約女仔去就可以扮晒醒咁係個女仔面前示範點食。對於餐廳環境要求高既你,
咁係個女仔面前示範點食。
對於餐廳環境要求高既你,呢度飯後OR約朋友吹水都唔錯,有幾個大卡位,而且圓型設計,大家就可以CLOSE D
另外自己一條既話,佢果度又有D新式既BAR台設計,拎埋部IPAD出黎一邊睇住片一邊食嘆住個芒果冰,都幾正ga