2023-12-28
近期收工經過尖沙咀有間甜品店,網上好高人氣,裝修又靚,特登叫埋好閨蜜一齊去試吓👯♀️入到去見到好舒服簡潔,閨蜜表示好喜歡💛先嚟個椰皇燉鮮奶,非常大個椰皇啊!椰皇燉鮮奶呢個甜品,真係可以用「皇上嘅享受」嚟形容😌!一開始食嗰刻,你就會感受到由椰子自然而來嘅清香,同燉鮮奶嘅濃郁完美融合,每一啖都令人享受到無窮嘅甜美滋味🥥。椰皇本身剛挖出來嘅肉質嫩滑細膩,配合住溫熱嘅燉鮮奶,簡直係絕配👌🏻!燉鮮奶嘅質地滑溜無比,入口即溶,輕輕一咬,椰肉輕輕嘅彈性同鮮奶嘅綿密感完美結合,帶來咗一次又一次嘅味蕾盛宴🎉。令人特別讚賞嘅係,呢碗甜品唔會太甜膩,甜度控制得剛剛好,即使多食幾啖都唔會覺得厭煩😋。椰皇與燉鮮奶嘅組合,令人感受到大自然嘅餽贈,溫暖而療愈,無論任何時候食,都能夠帶來滿滿嘅幸福感覺😊。跟住清爽呂宋芒西米露,呂宋芒西米露係一種香甜可口嘅甜品,源自菲律賓嘅呂宋地區,賞心悅目又養眼😍。西米露本身質感柔滑,每粒西米珠圓潤飽滿,入口即化,配合上芒果嘅甜香,簡直係夢幻組合🥭。每一啖嗌落,既可以感受到芒果嘅清甜怡人,又可以體驗西米嘅Q彈口感,滋味獨特又誘人🤤。透明嘅西米珍珠在淡奶或椰奶中游走,不禁令人聯想起熱帶
跟住清爽呂宋芒西米露,呂宋芒西米露係一種香甜可口嘅 甜品,源自菲律賓嘅呂宋地區,賞心悅目又養眼😍。西米露本身質感柔滑,每粒西米珠圓潤飽滿,入口即化,配合上芒果嘅甜香,簡直係夢幻組合🥭。每一啖嗌落,既可以感受到芒果嘅清甜怡人,又可以體驗西米嘅Q彈口感,滋味獨特又誘人🤤。透明嘅西米珍珠在淡奶或椰奶中游走,不禁令人聯想起熱帶海島上嘅悠閒時光🏝️。香甜中帶有一絲絲嘅濃稠,好似夏日傍晚微風中嘅輕撫,係炎炎夏日裡的涼爽綠洲💨。結合咗呂宋芒果嘅天然鮮味以及傳統甜品嘅精心製作,這碗芒西米露不僅是一道甜品,而係一場視覺同味覺嘅雙重盛宴,每一次品嚐都能帶來無盡嘅喜悅和滿足😊。下次想享受一個甜蜜嘅下午茶時段,不妨試下這款呂宋芒西米露,絕對能為你帶來一個味覺上嘅小冒險🌟!
好有心思設計又靚既餐廳,見到有楊枝甘露,下次一定要試,隔籬枱都話好食🔥