=========📍尖沙咀少女風cafe -- 鳥語🐦💛第三日介紹鳥語😂前排同朋友慶祝生日,去咗呢間喺尖沙咀嘅黃店💕呢間舖頭比我想像中細啲, 座位有分兩邊,有普通座位同埋tatami,我地坐咗喺tatami,但係位置都比較窄,坐得有啲唔舒服😂----------⭐紅酒慢煮牛柳伴牛肝菌意大利飯($158)賣相唔錯~食落味道幾有驚喜👍risotto好creamy,味道濃郁,仲有陣陣忌廉香🙈飯嘅濕度都剛剛好,每粒飯都沾滿醬汁好滿足👍飯粒食落煙韌粒粒分明💕牛肉肉味幾濃,肉質正常,唔會有筋👍旁邊粉紅色嘅醬係酸酸地,有啲似蛋黃醬嘅味,將牛肉點埋黎食都唔錯👍-----------⭐富士山黑豚肉咖喱飯($118)賣相好吸引,飯係砌成富士山嘅形狀💕底層仲加入碟豆花嘅顏色,呈現淺藍色💕而咖喱汁包圍喺飯嘅四周🙈咖喱味微辣惹味,仲加咗洋葱三色椒等等👍個汁用黎撈飯確實唔錯🙊不過啲飯唔知係咪因為要砌成山形所以壓得好實,食落口感麻麻🙊整體黎講正常,不過不失-----------⭐秘製牛油果忌廉海鮮意粉($108)意粉上面有牛油果花,幾吸引,不過意粉份量都幾少...😕醬汁幾creamy但味道都幾一般🙈就係普通鹹鹹地咁
=========
📍尖沙咀少女風cafe -- 鳥語🐦💛
----------
⭐紅酒慢煮牛柳伴牛肝菌意大利飯($158)
-----------
⭐富士山黑豚肉咖喱飯($118)
-----------
⭐秘製牛油果忌廉海鮮意粉($108)
意粉上面有牛油果花,幾吸引,不過意粉份量都幾少...😕醬汁幾creamy但味道都幾一般🙈就係普通鹹鹹地咁,唔係好食到忌廉嘅香🙈不過意粉煮至al dante嘅口感加返少少分,牛油果都creamy幾香👍但整體黎講性價比唔高🙈

賣相:6.9/10
味道:5/10