係網上見過人推介依間位於尖沙咀厚福街既樓上居酒屋,好似唔錯就決定黎試下啦XD餐廳空間寬敞,有唔少長枱,岩晒一大班朋友/家庭聚會裝潢風格都好有日本地道居酒屋特色,望落優雅舒適。餐牌既選擇都非常豐富,有得叫1人套餐或者散叫,散叫既話選擇包羅萬有,刺身/串燒/炸物/酒肴/海鮮/主食都有一坐低廚師已經為我地送上前菜,前菜有3碟小物,分別係蒜頭,蘿蔔等等,精緻而美味。男朋友叫左杯Orion生啤, 氣泡既比例係完美,飲落清爽,黎居酒屋果然飲啤酒先夠味道劍魚腩刺身切得非常厚,食落鮮味十足,軟嫩卻依舊帶有口感。刺身既質素不錯餐廳做緊日本生蠔優惠,買三送一!咁抵當然唔可以錯過啦,由其我地咁鍾意食生蠔XD生蠔外觀已經好吸引,顏色鮮澤而且好大隻。食落真係無失望,生蠔肉質飽滿,鮮味十足,配合少少既蔥花&蟹籽,以及餐廳獨特調配既醬汁,令味道及口感上更上一層樓!成隻手掌咁大隻呀!串燒方面分別叫左雞腎,荔枝豚肉卷,牛肋骨及白膳,每款串燒望落都十分吸引,帶點少少微焦。雞腎口感十分爽口彈牙;荔枝豚肉卷好香,荔枝汁及肉汁係口腔內同時爆發,十分享受!;牛肋骨口感嫩滑唔會un,肉汁豐富,牛味香濃;白膳十分好味,外皮煎得香脆,

餐廳空間寬敞,有唔少長枱,岩晒一大班朋友/家庭聚會

裝潢風格都好有日本地道居酒屋特色,望落優雅舒適。

劍魚腩刺身切得非常厚,食落鮮味十足,軟嫩卻依舊帶有口感。
刺身既質素不錯

成隻手掌咁大隻呀!

雞腎口感十分爽口彈牙;荔枝豚肉卷好香,荔枝汁及肉汁係口腔內同時爆發,十分享受!;牛肋骨口感嫩滑唔會un,肉汁豐富,牛味香濃;白膳十分好味,外皮煎得香脆,內裡肉質嫩滑有口感,肉汁及油脂十分豐富

炸豆腐外脆內軟,鋪落好多木耳,十分惹味。

最後我地叫左個牛肉稻庭烏冬,牛肉十分嫩滑,湯底夠濃郁,烏冬口感彈牙
食完個烏冬岩岩好夠飽~大滿足!

總結而言質素非常唔錯既一間居酒屋,環境舒適,服務良好,食物有水準,而且價錢合理!
整個用餐過程十分愉快