2024-04-24
💭上星期黎尖沙嘴食完印度嘢,發覺同一幢嘢下層已經有多一間同樣食印度菜嘅餐廳😂同朋友決定咗搵日試埋呢間😍見好多印度人黎食,食物質素真係幾好👍🏻幾適合一班朋友嚟食─═★:;*─═☆:;*─═★:;*─═☆:;*─═★:;*🔸Chicken tikka 薄荷雞塊呢個係用鐵板熱辣辣咁上,雞肉冇骨又滑,洋蔥炒到好香,配薄荷醬食感覺較清新咁油膩🔸Chicken lolly pop 雞肉棒棒糖香料醃得好入味,外皮香脆,雞肉鎖住肉汁🍗🔸Butter Dasa絕對係餐廳招牌菜⭐️一上枱係嚇親我,係好長好巨型嘅薄餅,同隻手一樣咁長🤣薄餅好薄,外層香脆,內裏有小小煙靭,而且充滿牛油嘅鹹香味,仲可以配唔同嘅醬汁🥣好好食✨係必點🙌🏻🔸Butter NaanNaan係我食印度菜必食嘅嘢🫓有4大塊,好香蒜味,質感鬆軟,就咁食唔點汁都夠曬味,點咖喱食都一樣咁正😋👍🏻🔸Butter Chicken Masala印度菜嘅奶油雞係常見嘅菜式之一✨印度香料、蕃茄同奶油烹調,非常creamy同惹味!🔸Aloo Gobi Masala而呢一款就用咗花椰菜同薯仔加辣椒粉同黃薑粉烹調✨點nann都係幾夾,但留意返都係有啲辣㗎🫣🔸Bam
🔸Chicken tikka 薄荷雞塊
🔸Chicken lolly pop 雞肉棒棒糖
香料醃得好入味,外皮香脆,雞肉鎖住肉汁🍗
🔸Butter Dasa
🔸Butter Naan
🔸Butter Chicken Masala
印度菜嘅奶油雞係常見嘅菜式之一✨
印度香料、蕃茄同奶油烹調,非常creamy同惹味!
🔸Aloo Gobi Masala
🔸Bamboo Biriyani
店員嚟到嘅時候就將竹筒們啲飯出嚟
炒飯加入咗好多唔同嘅香料炒埋一齊,味道好均勻✨
羊肉唔羶,肉質幾嫩,唔肥膩🐑
🔸Mango Lassi
芒果奶昔大家都唔會陌生🙌🏻芒果味好濃,襯曬乳酪酸酸甜甜,好飲!