2022-09-05
白菜豬肉餃子 $68/12隻肉餡豬肉味好濃,白菜切粒爽口,但餡比較細粒餃子皮正常,算薄身,又唔會煮到腍哂散開湯底揀咗雞湯,無味精清清地整體調味較清淡,可以點麻辣汁或餃子醋幾鍾意個麻辣汁!帶有花椒麻味,又食到蝦米鹹香混咗啲魚蓉同菜甫粒,鹹鹹辣辣幾惹味😛-翠瓜花膠魚蓉麵(配6隻餃子) $68面頭有幾條花膠仔,偏薄但唔腥,口感軟腍魚蓉麵類似幼身啲嘅粗麵,偏腍,冇乜特別魚味,份量多配6隻餃子,麻辣餃唔會太辣,有少少麻辣味味道正常,比起白菜餃濃味啲啲-麻辣花膠 $48同魚蓉麵嘅花膠一樣,不過大塊啲花膠本身味道淡,有兜仔麻辣汁另上可以點汁食🤪-香蕉花生奶昔(跟餐) +$38香蕉味同花生味都平均,明顯飲得出兩隻味,有啲似沙冰感覺-藍蝶花冰糖雪梨蘆薈特飲(跟餐) +$28雪梨味都幾突出,底下有蘆薈粒咬下,味道正常發揮-小店係加連威老道新開嘅food court入面整體味道還好,但勝在環境以food court嚟計好乾淨企理,又唔會有油煙味立痴痴咁而且唔使自己捧餐,入面有店員幫手落單同上菜,同平時啲food court唔同又冇限用餐時間,可以食碗餃慢慢坐嘆下冷氣😌-📍#山東餃子花膠湯飯專門店 @shan
肉餡豬肉味好濃,白菜切粒爽口,但餡比較細粒
餃子皮正常,算薄身,又唔會煮到腍哂散開
湯底揀咗雞湯,無味精清清地
整體調味較清淡,可以點麻辣汁或餃子醋
幾鍾意個麻辣汁!帶有花椒麻味,又食到蝦米鹹香
混咗啲魚蓉同菜甫粒,鹹鹹辣辣幾惹味😛
翠瓜花膠魚蓉麵(配6隻餃子) $68
面頭有幾條花膠仔,偏薄但唔腥,口感軟腍
魚蓉麵類似幼身啲嘅粗麵,偏腍,冇乜特別魚味,份量多
配6隻餃子,麻辣餃唔會太辣,有少少麻辣味
味道正常,比起白菜餃濃味啲啲
麻辣花膠 $48
同魚蓉麵嘅花膠一樣,不過大塊啲
花膠本身味道淡,有兜仔麻辣汁另上可以點汁食🤪
香蕉花生奶昔(跟餐) +$38
香蕉味同花生味都平均,明顯飲得出兩隻味,有啲似沙冰感覺
藍蝶花冰糖雪梨蘆薈特飲(跟餐) +$28
雪梨味都幾突出,底下有蘆薈粒咬下,味道正常發揮
小店係加連威老道新開嘅food court入面
又冇限用餐時間,可以食碗餃慢慢坐嘆下冷氣😌
📍#山東餃子花膠湯飯專門店 @shandong_dumplings
尖沙咀加連威老道46-48號地下美食坊