2009-09-05 6 views
其實大約一年前,已經留意尖沙咀有間松屋,此外朋友介紹,因此來咗呢間試第一樣野sashimi好新鮮,三文魚、甜蝦、鮑魚片、劍魚腩等等質素卻不比高級料理店輸蝕,師傅的砌法相當認真,件件都超級肥美還有新鮮熱辣的串燒,呢度嘅串燒選擇也算多樣化這個雖然並不是用料名貴的菜式然而愈簡單的食物,就愈能考驗廚師的工夫每客都是即叫即燒,同樣地最能表現出師傅做菜的誠意我唔逐一講,不過有好幾樣係幾值試羊扒相信是此店嘅貴價物,都幾大件但冇乜羊肉味但肉質尚算嫩滑,吃起來口感鬆化幾好雞腎落手都係就住就住,只有丁點鹹味未能發揮鹽燒食品應有特色,僅僅合格而已牛舌火候剛剛好,真係好爽口有咬口,如表面燒得再微焦,層次更上一樓雞比姑淋照燒汁,用呢個醬料感覺有點奇怪猶幸本身菇味搭夠,入口爽脆,是不俗嘅食物雞翼燒得皮脆肉香,做到色香味俱,我鍾意食煙肉車厘茄,車厘茄外面包住既係煙肉,一口咬落可以吃到茄汁既甜甜酸酸同樣地可以吃到燒得熱燙燙既香口煙肉,喚醒了我麻木左既味雷其他的只是屬普通級數,中規中矩,不堪一提除了串燒外近期最熱門很受歡迎的美極三文魚油脂勁豐富美味,絕對入口即溶,抵讚三文魚皮又香口又脆,送下啤酒一樂也最後也是執人手尾講
還有新鮮熱辣的串燒,呢度嘅串燒選擇也算多樣化
這個雖然並不是用料名貴的菜式
然而愈簡單的食物,就愈能考驗廚師的工夫
每客都是即叫即燒,同樣地最能表現出師傅做菜的誠意
我唔逐一講,不過有好幾樣係幾值試
羊扒相信是此店嘅貴價物,都幾大件但冇乜羊肉味
但肉質尚算嫩滑,吃起來口感鬆化幾好
雞腎落手都係就住就住,只有丁點鹹味
未能發揮鹽燒食品應有特色,僅僅合格而已
雞比姑淋照燒汁,用呢個醬料感覺有點奇怪
猶幸本身菇味搭夠,入口爽脆,是不俗嘅食物
雞翼燒得皮脆肉香,做到色香味俱,我鍾意食
同樣地可以吃到燒得熱燙燙既香口煙肉,喚醒了我麻木左既味雷
其他的只是屬普通級數,中規中矩,不堪一提

除了串燒外近期最熱門很受歡迎的
美極三文魚油脂勁豐富美味,絕對入口即溶,抵讚
三文魚皮又香口又脆,送下啤酒一樂也

最後也是執人手尾講,雖然這裡環境普通咗d
然而很有日本風味,而老闆真的很好客熱情,氣氛很親切
以日式自助餐黎講不錯,價錢很公道,亦好適合一大班年青人黎食晚飯
2009-09-01
Celebration