2023-03-17
香港美食多不用多說,這次要介紹的是尖沙咀一家樓上店鋪-喜聚燒店舖裝潢以日式為主,一入門就望到牆身畫了一條鯨魚的圖,角落有富士山,氛圍舒服昨天剛好是店舖六週年紀念第一天,以優惠價$88食到日本廣島生蠔6隻,生蠔隻隻都好肥美,師傅整嘅燒汁都十分正!喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻),辣嘅程度屬於吾食辣都食到,半隻烏雞份量足夠兩個人食,肉偏乾!燒珍寶大扇貝,面有一大堆粉絲加上豉油汁食一流。黑胡椒燒肥腸同安格斯肉眼串一碟上,肥腸黑胡椒味吾重同吾肥,肉眼燒大概七成熟,肉質軟易咬口黑松露焗雜菇,黑松露味香濃雜菇切一小塊好入味!燒茄子冇想像中出色,師傅切開買件上,感覺太多油同燒的時間吾夠值得一讚的是手工啤,是香港本地製造!入口好淳滑,一陣陣柚子味!不過酒精濃度偏高⚠️📍 喜聚燒:尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓
喜聚麻辣滋補鮮烏雞(半隻),辣嘅程度屬於吾食辣都食到,半隻烏雞份量足夠兩個人食,肉偏乾! 燒珍寶大扇貝,面有一大堆粉絲加上豉油汁食一流。 黑胡椒燒肥腸同安格斯肉眼串一碟上,肥腸黑胡椒味吾重同吾肥,肉眼燒大概七成熟,肉質軟易咬口
📍 喜聚燒:尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓