2023-05-14
˜”*°•.˜”*°• 2 Kims' Pocha。•°*”˜.•°*”˜ ✿ 醬油蟹我係超級超級超級超級鍾意食醬油蟹嘅朋友🫠呢家餐廳係由韓國人主理🫶🏻所以點能夠唔叫醬油蟹食呢😛佢哋嘅醬油蟹醬汁係微微既酒味同濃濃既醬油😊仲要有勁多蟹膏🤤Mix埋紫菜飯食真係勁好味🫠好好好match✿ 香辣燉牛肋骨呢個香辣燉牛肋骨分量超級足🫠有勁多舊牛肋骨, 而且牛肋骨嘅肉質夠腍, 超易人口食😝同埋佢哋嘅配料都好多㗎😌有蘿蔔冬菇🤤配埋佢香濃嘅甜甜醬汁😙蘿蔔超入味好正🩷✿ 海鮮豆腐湯呢個海鮮豆腐湯佢地嘅湯底係超好味😍超香濃嘅泡菜湯, 飲落去辣辣地, 超開胃😛材料都好足了㗎🫶🏻有大大嚿豆腐(超滑滑) 仲有大大隻彈牙蝦, 青口, 魷魚等等新鮮既海鮮食材✨真係好好好好好味😛✿半半炸雞- 蜜糖牛油炸雞/ 甜辣炸雞 炸雞貪心既我揀咗半半炸雞💛佢哋嘅炸雞炸得外脆內嫩每粒炸雞都鋪滿左香濃嘅牛油蜜糖同經典嘅甜辣味, 咬落去超juicy超滿足👍🏻✿ Sae-RoSae-Ro燒酒係超特別😌佢係由兩支飲品mix 埋後變成一支酒, 一支係燒酒, 另一支就係紅石榴濃縮果汁✨老闆會即場表演俾我哋睇點樣Mix支酒🫠見到兩支酒Mix嘅過
✿ 醬油蟹
Mix埋紫菜飯食真係勁好味🫠好好好match
✿ 香辣燉牛肋骨
同埋佢哋嘅配料都好多㗎😌有蘿蔔冬菇🤤
配埋佢香濃嘅甜甜醬汁😙蘿蔔超入味
好正🩷
✿ 海鮮豆腐湯
呢個海鮮豆腐湯佢地嘅湯底係超好味😍
超香濃嘅泡菜湯, 飲落去辣辣地, 超開胃😛
材料都好足了㗎🫶🏻有大大嚿豆腐(超滑滑)
✿半半炸雞- 蜜糖牛油炸雞/ 甜辣炸雞
炸雞貪心既我揀咗半半炸雞💛
佢哋嘅炸雞炸得外脆內嫩
✿ Sae-Ro
Sae-Ro燒酒係超特別😌佢係由兩支飲品mix 埋後變成一支酒, 一支係燒酒, 另一支就係紅石榴濃縮果汁✨老闆會即場表演俾我哋睇點樣Mix支酒🫠見到兩支酒Mix嘅過程都好賞心悅目㗎, 老闆話呢支酒暫時都係佢哋呢間餐廳獨有🥰
✿ ChungHa
呢支燒酒我覺得勁勁勁好飲🤣燒酒
大多數都有濃烈嘅燒酒味
但係呢支我想講係一啲都冇😌超容易入口
仲帶有少少甜甜嘅味道, 但又唔會太甜
唔講唔講好快就飲晒成支lu🤣