最近好似好耐冇去尖沙咀,同男朋友於海港城行街嘅時候見到呢間泰式餐廳,正值晚餐時間,一於入去食飯。餐廳走摩登木系,環境寬敞都幾舒服,座位設有藤椅&沙發區,如果坐窗邊位更會見到海景添,不過我地今次去就無見到啦,有點可惜。<黃薑豬肉沙嗲> $98豬肉沙爹有六小串,豬肉肉質軟身易咬,側邊嘅沙嗲醬花生顆粒明顯,將豬肉串沾點醬汁,沙嗲味香濃惹味,質地細膩,略帶甜味,不俗。<大蝦柚子沙律> $138柚子沙律入面有三隻大蝦,將醬汁同沙律撈勻,清爽解膩。<泰式豬肉炒河粉> $118平時食得多金邊粉,今次就轉下食炒河粉先。河粉同豬肉薄片炒得入味,河粉幾有鑊氣。側邊伴有白砂糖、辣椒籽&青檸,加點鮮榨青檸汁,更添風味。<芒果糯米飯伴椰奶> $98雖然唔喺芒果當造時節,但芒果依然鮮甜。糯米飯香甜軟糯,幾好咬口,口感不錯。
<黃薑豬肉沙嗲> $98
<大蝦柚子沙律> $138
柚子沙律入面有三隻大蝦,將醬汁同沙律撈勻,清爽解膩。
<泰式豬肉炒河粉> $118
泰式豬肉炒河粉