2024-06-06
尖東有好多高水平食肆,最近我同閨密仔又發現一間新嘅火鍋店🥰,就係春宵喇!裝潢設計極具心思,環境高雅,佢嘅大型室外空間仲可以令人一邊享受美食一邊欣賞周邊嘅街景,真係好爽喎!我地叫咗啲特色火鍋料真係無得頂,一齊share吓我地嘅火鍋體驗啦‼️💖皮蛋芫荽湯底此湯底香氣濃郁,跟住係皮蛋嘅滑口同芫荽嘅清新配合得天衣無縫,用呢個湯底煮既肉特別甜嫁✨💕海鮮拼盤:海中蝦,鮑魚,花枝片呢一份海鮮拼盤嘅內容豐富,每一樣都係海鮮中嘅精品。海中蝦大隻彈牙,鮑魚花枝片滑口鮮美,食落去鮮味爆棚❣️💜潮汕牛丸,豬肉丸,貢丸簡直係火鍋必備嘅三寶。牛丸彈齒,豬肉丸鮮嫩,貢丸更係有種獨特嘅口感。三種丸子各有特色😘💞椒麻椰菜木耳豬肉餃個皮煙煙韌韌嘅餃子,裡面包裹住椒麻椰菜同木耳豬肉,口感一流,食落去有種獨特嘅椒香❤️ 💗本地手切牛頸脊牛頸脊在火鍋料理中係出名好味,春宵呢度嘅牛頸脊更加係滑溜,個汁足,好有咬口😋 💘濟州豬肉 煮得剛剛好,油香味大爆發,當真係好料之選!晚餐過後,我同閨密都好滿足!
💖皮蛋芫荽湯底
💕海鮮拼盤:海中蝦,鮑魚,花枝片
💜潮汕牛丸,豬肉丸,貢丸
💞椒麻椰菜木耳豬肉餃
💗本地手切牛頸脊
💘濟州豬肉
煮得剛剛好,油香味大爆發,當真係好料之選!
晚餐過後,我同閨密都好滿足!