2024-08-22
今天是星期五晚上🎶星期五夜晚真係好需要獎勵下自己🥹❤️去一間位置方便 坐又坐得舒服既餐廳好重要 而雪下覓炙呢間餐廳完全乎合我既要求🫶去韓國餐廳 基本上一入坐已經有好豐富既前菜🤤呢間亦都唔例外 有我最中意食既薯蓉❤️🍴韓牛肩肉食韓燒一定要食韓牛! 3塊既牛肩肉油脂分佈都好平均 未燒已經開始流口水🤤燒至7成熟左右就食得 口感好軟嫩適中 點少少鹽食 味道好夾❤️🍴和牛牛柳除左韓牛之外 餐廳亦有和牛可以簡 唔同牛肩肉 牛柳肉質更嫩 脂肪少 啖啖肉🤤🍴慶州黑毛豬梅肉另外韓國既黑毛豬都幾出名😙個人覺得黑毛豬梅肉無咩成日豬肉都有既腥臭味 油脂亦都唔多 佢既就口感偏紮實 配埋柚子醬汁🤤好味😚🍴大蝦除左肉 餐廳都有海鮮食 今次就點左2隻大蝦 大大隻 都唔錯😙性價比高👍🍴水冷麵宜家天氣咁熱真係好適合食水冷麵🥹店員仲好細心 一上枱就會幫我地剪碎 方便share同食 仲會有醋同黃芥辣醬 加埋入水冷麵食 增加唔同既口感變化👍🍹菠蘿梳打🍹提子梳打永遠都係打卡首選既水果梳打😆清爽解渴之餘 仲有真果肉係入面🤤📍雪下覓炙@尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G47-48號舖
🍴韓牛肩肉
🍴和牛牛柳