黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-09-21 57 views
尖沙咀質素不錯的日本菜同閨蜜冇見一排,終於可以再見喇。。。今次去左食大家都好鍾意嘅日本菜~開心開心!黑木亭居酒屋(尖沙咀店)日系的裝潢,加上等色佈置,打卡一流呀!難怪咁受歡迎啦~ 好彩嗰日我地算早入座,6.30pm已經去到所以唔洗等位,再遲少少就要等位了~我地點左4款食物和2杯飲品,賣相精緻而且份量十足~和牛海膽芝士牛角包好有特色~ 我都係第一次食呢個組合,牛角包夾住海膽,好香甜,仲有大大片嘅和牛夾係中間,肉質香嫩幼滑~牛魔王可以點埋石燒厚切和牛配蔥鹽醬及蘿蔔酸汁,石燒和牛入口特別香,7乘熟啱啱好,肉質鬆軟~ 配埋佢地嘅醬汁大大提升口感~珍寶燒蠔(黑松露牛油野菌味)竟然有買一送一,兩隻大大隻加埋都只係78蚊,加入左黑松露牛油野菌一齊燒,十分惹味~炸蔥吞拿魚蓉鮟康魚肝卷也非常有睇頭,吞拿魚蓉入口即溶,好想多吃幾件~仲有美味又可愛嘅飲品,上面隻熊仔好得意呀!閨蜜點左紅火龍佛手柑熊茶,是水果茶香,而我就飲綠茶鮮奶熊脆脆,綠茶味好香濃,加入鮮奶特別順滑~食得好暢快的一餐~
尖沙咀質素不錯的日本菜

我地點左4款食物和2杯飲品,賣相精緻而且份量十足~

食得好暢快的一餐~
2023-09-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
  • 珍寶燒蠔
  • 炸蔥吞拿魚蓉鮟康魚肝卷