出尖沙咀接朋友收工, 大家都唔算太肚餓, 想輕食一下, 所以決定飲茶我哋去左金馬倫道陳師傅自製點心專門店, 去到既時候見到已經滿座, 出面都要等一兩個位,侍應問我哋介唔介意搭檯, 但因為我地三個人想傾偈, 所以要求等卡位, 不過好彩係等候時間唔算好長, 一陣就有喇茶位$15/位一壺菊花茶入面真係好足料入口帶有清新嘅菊花茶味, 夠哂養生🔸鵪鶉燒賣因為燒賣一籠得兩粒, 我地有三個人, 分贓唔勻, 所以揀左有三粒既鵪鶉燒賣豬肉肥瘦均勻 真材實料 好好味🔸山竹牛肉球山竹牛肉球係我每次飲茶都必點嘅嘢呢度嘅牛肉球好有牛肉味,而且嫩滑、爽口、彈牙,建議之選!🔸鮮蝦腸|有3條腸粉,一早會剪好 ,前後都有大蝦 ,算足料, 爽口得嚟又彈牙,啲粉都唔會太厚,又唔會話嚟到淨係食腸粉皮, 冇記錯都喺推介嚟🔸流沙奶黃包咬入口真係要小心,超流心既效果,外層軟糯 ,流沙奶黃亦唔會太甜🔸蠔皇鮮竹卷濕食嘅鮮竹卷一定係油水多, 裡面都係甘筍, 筍片, 菜, 冬菇之類, 餡料都非常入味, 適合喜歡素食嘅朋友🔸金錢肚有反原味,冇漂白又彈牙 ,塊塊都好厚好入味, 底下仲有啲芋頭添, 算抵食🔸鳳爪醬相對濃味,水準可以🔸鳳眼餃餃子既
茶位$15/位
一壺菊花茶入面真係好足料
入口帶有清新嘅菊花茶味, 夠哂養生

🔸鵪鶉燒賣
豬肉肥瘦均勻 真材實料 好好味
🔸山竹牛肉球
山竹牛肉球係我每次飲茶都必點嘅嘢
呢度嘅牛肉球好有牛肉味,而且嫩滑、爽口、彈牙,建議之選!

🔸鮮蝦腸

🔸流沙奶黃包
🔸蠔皇鮮竹卷
🔸金錢肚

🔸鳳爪
醬相對濃味,水準可以
🔸鳳眼餃
餃子既形狀好似隻眼咁, 中間黑色既黑松露就好似眼珠咁, 綠綠白白既餃子皮包住彈豬肉同菜, 貪佢又係三粒夠分, 估唔到又幾好食喎, 口感同味道一樣豐富

🌟整體而言🌟
點心夠熱,選擇都多,食物質素中上,環境係坐得舒服
2023-10-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner