餐廳由韓國人直接處理,連樓面的阿猪媽都係講韓文的,態度親切又有禮,餐廳帶點韓國樸素簡潔的裝修,連餐牌上的菜式也很有韓國傳統的平民風味。一落完單就即刻奉上自家製的韓式前菜;韓國泡菜,涼拌豆芽,醬酒茄子,先來開一開胃口🔮鐵板烤醬醃牛肋骨一上枱就聞到香噴噴的牛肋骨味道,牛仔骨好大份,層層疊上去,差唔多有成廿塊咁多呀,牛仔骨配得非常入味,牛肉十分軟腍,即使連骨頭位置也很有牛味,還有微微的牛油脂慢慢滲出來,非常惹味呀,好食到我連骨都lur埋呀!🔮辣炒年糕辛辣麵份量比我想像中多,賣相真係好似喺韓國街頭上的炒年糕。韓式炒年糕非常煙靭有嚼口,再加埋我至愛嘅辛辣麵,我地兩個share來食都好飽肚,以傳統的韓式甜辣醬再加埋魚片,翠玉瓜,大白菜等,甜甜辣辣,仲越食越辣,但係越辣越又想食,香濃有惹味呀~🔮紫菜包飯紫菜包飯大大件,一碟有九件,餡料有蛋,青瓜,甘筍絲,醃蘿蔔,和午餐肉,包得好紮實整齊,喜歡那清新的口感又帶點麻油香,食哂都幾飽呀~我哋兩個女仔嗌咗三道菜,都已經挺住個肚咁出門口,真心覺得抵食又大件,雖然沒有華麗的排場,不過就是因為這種親切的地道風味,和出色的味道,餐廳開業11年至今,仍經常客似雲來,晚

🔮鐵板烤醬醃牛肋骨

🔮辣炒年糕辛辣麵

🔮紫菜包飯

我哋兩個女仔嗌咗三道菜,都已經挺住個肚咁出門口,真心覺得抵食又大件,雖然沒有華麗的排場,不過就是因為這種親切的地道風味,和出色的味道,餐廳開業11年至今,仍經常客似雲來,晚市好多時更要排隊呀~