第一次嚟到樓上的呢間酒Bar, 之前網上見到裝修幾靚之餘,飲品及食物的質素似乎好吸引,所以就拉左男朋友嚟陪我試下同打卡🙈一嚟到餐廳的職員十分有禮貌,而且應該系店鋪嘅負責人剛好系度,就同我地介紹左唔同的酒類🍹同食物。🍶Yama-tini呢杯Cocktail 十分特別,係加入咗Wasabi嘅Sake,聽負責人講佢係兩個月前飲醉酒之後諗出嚟嘅新創作!😂估唔到Wasabi加Sake可以調配到一杯咁重Wasabi嘅Cocktail,入口有龍龍嘅Wasabi味,負責人話遲啲會喺酒吧入邊加入刺身,令客人可以享受呢杯Cocktail嘅同時搭配享用,十分期待兩者嘅配合!🥂🌹Heaven Hana如果想打卡的你,當然可以選擇一杯口感較甜,而無咁種酒精的Cocktail,呢杯Heaven Hana絕對系你的首選。杯身沾上玫瑰花的花瓣,而且飲落的味道包個陣陣的花香,唔會好甜之餘帶有春日的氣息,唔知調酒師沖呢杯酒的時候系咪都好想去日本呢而創造出嚟呢?☺️🍸Watayuki用上七種唔同嘅酒,搭配而成的Watayuki, 系酒精濃度較高的一杯Cocktail,聽講加入牛奶的口感飲落去好似食緊雪糕🍦,果然飲落口十分Cr

🍶Yama-tini

🌹Heaven Hana

🍸Watayuki
用上七種唔同嘅酒,搭配而成的Watayuki, 系酒精濃度較高的一杯Cocktail,聽講加入牛奶的口感飲落去好似食緊雪糕🍦,果然飲落口十分Creamy, 好適合做飯後嘅甜品!但驚醉嘅朋友就要小心喇!

🧀Shut w/Cream Cheese
飲酒點少得搭配Cream Cheese, 芝士配酒簡直係完美嘅配搭,如果鍾意芝士嘅朋友就記得要試吓,仲可以搭配餅乾一併享用,方便用手拎住食。

🐟Herse Mackerel
炸鮐魚仔都好岩配酒享用,唔飲一般的蝦條同花生咁單調,食入口有豐富嘅魚味,厚厚的質感有種滿足的感覺,而且炸粉唔會好厚搶左魚的味道之餘,亦提升整體的口感!

🐣Tufo w/Special Chicken Sau
呢款豆腐出乎意料咁好食!超級值得推介,一般嘅豆腐好難鎖緊醬汁之餘,又能保留外層豆腐嘅香脆口感!但呢款豆腐正正可以保持呢兩樣嘢嘅,識落口好脆口,而內在獨特的醬汁仍保持到,仲要唔小心留左少少出嚟,超級好食,系暫時食過咁多餐廳嘅第一位🥇

🍢Okra Sliced Beef Roll
本身都鍾意食秋葵嘅我,估唔到牛肉包著秋葵有另一種風味。除咗牛肉唔會少得好乾之餘,秋葵個種膠質嘅味道亦都令層次昇華,保持口感的濕潤及令唇齒都留有肉味。

聽講Mocktail系店舖獨創之作,系隱藏嘅Menu, 唔會系餐牌上顯示,客人可以根據自己的口味,令調酒師調制一杯適合你的飲品🍸下次有機會先再試下分享俾大家😆

📍尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4樓 - Where Buddha Bar (尖沙咀)