佐敦新鮮海鮮散叫高級火鍋介紹必食胡椒豬肚火煱湯同好有雞味嘅新鮮雞最近我約咗好朋友食飯我好想搵個地方要坐得舒服,唔要好密集要有私人空間方便傾計,佢包房都好豪華我哋經過佐敦發現新開咗 港宴海鮮酒家喺試業期間,所有食物一律八折優惠(海鮮及酒精飲品除外),有折係好吸引🍲胡椒豬肚火鍋湯$238唔算太麻辣嘅胡椒味其奶白色嘅湯底,絕對可以當湯飲淨係用佢嚟灼米粉已經好好味我就係驚煲曬湯,要再加普通清湯會變淡我同我朋友都一人飲咗一大碗😂好真材實料,仲有一片片好爽滑嘅豬肚呢款湯絕對可以 #解油膩 同埋 #健脾胃下次我想試埋佢個 #秘製麻辣湯 $128🐔鮮嫩滑雞件$108半隻/$198全隻平時食濃味雞煲多,原來齋滾湯嘅雞都咁好食,鷄嘅肉質比較結實,唔似冰鮮雞咁散,入口有好細膩嘅雞味,係令人越食越想食,跟住就我開始嫌半隻唔夠食🙊。🥄講返個自助調味bar一般以為普通野,我再三強調一定要拎嗰個乾瑤柱醬,有大大粒粒的乾瑤柱,屬於微辣吸數,再加少少特製嘅蔥油,令我開始嫌棄落普通鼓油,撈白飯不錯。🦐海鮮方面我就點了新鮮 #象拔蚌刺身(時價) 約$388彌補我最近食火鍋,意錯過了超平象拔蚌優惠我最鍾意新鮮象拔蚌較啖啖爽口
佐敦新鮮海鮮散叫高級火鍋介紹
必食胡椒豬肚火煱湯同好有雞味嘅新鮮雞

最近我約咗好朋友食飯
我好想搵個地方要坐得舒服,唔要好密集

要有私人空間方便傾計,佢包房都好豪華
我哋經過佐敦發現新開咗
港宴海鮮酒家
喺試業期間,所有食物一律八折優惠
(海鮮及酒精飲品除外),有折係好吸引

胡椒豬肚湯

🍲胡椒豬肚火鍋湯$238
唔算太麻辣嘅胡椒味
其奶白色嘅湯底,絕對可以當湯飲
淨係用佢嚟灼米粉已經好好味
我就係驚煲曬湯,要再加普通清湯會變淡
我同我朋友都一人飲咗一大碗😂
好真材實料,仲有一片片好爽滑嘅豬肚
呢款湯絕對可以 #解油膩 同埋 #健脾胃
下次我想試埋佢個 #秘製麻辣湯 $128

🐔鮮嫩滑雞件$108半隻/$198全隻

嫩滑雞件

平時食濃味雞煲多,原來齋滾湯嘅雞都咁好食

自助調味料

🥄講返個自助調味bar

新鮮象拔蚌

🦐海鮮方面
我就點了新鮮 #象拔蚌刺身(時價) 約$388
彌補我最近食火鍋,意錯過了超平象拔蚌優惠
我最鍾意新鮮象拔蚌較啖啖爽口,
係一種無法挑剔嘅口感,可稱得上 #刺身極品
廚師嘅刀工唔錯,象拔蚌片厚度均一

其他配料方面,我哋點咗鮮萵芛$68、雙拼餃(手工雲吞及水餃)$108、

四寶丸

手打四寶丸$148、雙併魚滑$128及新竹米粉$38(2個),佢配料水準都唔錯!

🍮甜品方面
冇想過原來送糖水(那一服務費就值🙊)
唔係送普通嘅超甜紅豆沙,係近期大熱嘅台灣甜品,有芋圓涼粉,奶味香濃,甜度適中,好值得一試。另外飲品方面,我哋飲自家製紫背天葵,既解渴又清甜。
胡椒豬肚湯
自助調味料