2023-11-24
呢間居酒屋私隱度非常高,店內佈置走簡約和風路線,係家庭式嘅小店; 牆上嘅壁畫係老闆自己親手繪畫,盡見心思👍我地按時到達餐廳,驚喜見到老闆原來整左紀念品送比我同朋友,喺兩舊好靚嘅檀香木,好香😍!上面刻有我同朋友嘅名,同用餐嘅日子,真係非常驚喜又窩心❤️我地叫左兩個set:⭐Wata 綿⭐$880(一位)🌸前菜五欯- 帶子,三文魚,牛油果生魚片沙律配菜有鹽燒銀杏,甘露煮南瓜,火炙雪魚白子,柚子酢鮟康魚魚肝, 沙追魚,鮮百合🦪兵庫縣產生(赤穗)🐟深海池魚,秋刀, 剝皮魚,赤貝,海膽🌸蛋白茶碗蒸🦪肝汁煮燒南非鮑魚🍲立魚湯🥓🥘岩手県黑毛和牛壽喜燒甜品🍰芝士蛋糕,自家製Mochi(連蛋糕碟上都有老闆精心喂我同朋友寫的welcome字句💕)整體成晚每一道菜,都非常美味😋、食得出製作認真,盡顯廚師嘅心思,喺非常值得推介嘅好餐廳👍💕溫馨提示,由於居酒屋嘅地方唔算大,平時都會有攪人聚會,或者一啲特別節日慶祝嘅小型party ,而且座位只得十個左右,加上食材都係早幾日準備好,確保新鮮,所以有興趣嘅朋友要預早打電話來book在先,確保有位用餐☺️
我地叫左兩個set:
⭐Wata 綿⭐$880(一位)
🌸前菜五欯
- 帶子,三文魚,牛油果生魚片沙律
🦪兵庫縣產生(赤穗)
🐟深海池魚,秋刀, 剝皮魚,赤貝,海膽
🌸蛋白茶碗蒸
🦪肝汁煮燒南非鮑魚
🍲立魚湯
🥓🥘岩手県黑毛和牛壽喜燒
甜品
🍰芝士蛋糕,自家製Mochi