2023-06-09
📍清潭韓國餐廳 𝗖𝗵𝘂𝗻𝗴 𝗗𝗮𝗺 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗗𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴 (尖沙咀)最近瘋狂煲緊韓劇,搞到自己都心思思想食韓國嘢~ 😆呢間新開嘅韓國餐廳係由韓國人主理嘅,感覺好正宗地道🇰🇷,當晚亦有唔少韓國客人捧場,氣氛滿滿!落單後好快就會送上多款韓式配菜,如涼拌菠菜、醃小魚乾、泡菜等~ 𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️海鮮豆腐湯 ($130)入面有蝦🦐、蜆、泡菜、豆腐、金菇等配料,😙好足料,另外仲會跟一個白飯。飲落有少少辣咁,好惹味,另外帶有少少海鮮嘅鮮味。▪️炒牛肉粉絲 ($180)上枱時仲係熱辣辣嘅🔥,粉絲炒得好香好有鑊氣,口感彈牙,而且配料豐富,🥰牛肉嘅牛味濃郁,整體味道有少少甜地咁,好快就清晒成碟!▪️海鮮煎餅 ($180)上枱時店員會幫我哋將煎餅剪成一小塊咁,💗方便我哋食。煎餅好大份,煎得香脆而唔油膩。菜同蔥嘅份量好多,另外會有魷魚同蝦,🤩口感豐富!𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓4/F, VIP Commercial Centre, 116-120 Canton Road, Tsim Sha Tsui
𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️海鮮豆腐湯 ($130)
▪️炒牛肉粉絲 ($180)
▪️海鮮煎餅 ($180)
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓