2018-09-01 1651 views
(坐得舒服有茶歎 上海野食幾好)晚上同朋友去尖沙咀搵野食,想坐得舒服啲,記得去過the one南小館食過一次下午茶,幾好食又地方寬敞,於是決定再去,呢次係平日7點鐘晚飯時間,但都唔算多人唔使等位,仲有卡位坐添!兩個人點左招牌鮮肉小籠包、上海菜肉雲吞湯、老重慶擔擔麵、甜品椰香紅棗糕,整體黎講都幾好食,尤其係上海菜肉雲吞湯,好有菜味皮又夠薄,至於鮮肉小籠包都唔錯,但要小心啲夾,夾大力啲就會漏汁,唔好浪費啲肉汁丫嘛!老重慶擔擔麵熱辣辣都好香濃,不過可能我地唔食得辣,覺得辣得滯而且冇辣度揀,平時出面食開嘅擔擔麵就多啲花生味,呢度就辣啲,可能好辣嘅朋友會覺得正。最後上嘅椰香紅棗糕就夠清香,唔會好甜,都好好食!總結,我地唔算大胃王,只係叫左四樣野食,埋單200蚊多啲,坐得舒服,又有茶飲,啲野食都幾好食,下次會再去。
(坐得舒服有茶歎 上海野食幾好)