2022-09-09
一啲都唔陌生既餐廳我地都曾經去過紅磡同尖沙咀既分店但今次佢係荃灣新開 我地決定要體驗新店開張既感覺所以我地一早去左排隊!佢既新店開張頭十位客人 會送我地每人一個擴香石同香薰仲可以係12點前送我地每人一杯免費飲品由於我地一早就去左排隊都無咩點食野!所以今次我地揀左啲大大碟既野食!Porcini Mushroom Risotto ($148) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐絕對推介!香濃既菇味加埋芝士令每一啖都係厚厚既感覺,但因為無肉,所以唔會覺得好膩!再配一啲火箭菜!可能真係肚餓!一粒飯都無剩!🥰NOC Benedict ($138) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐無令我地失望,上次試左Avocado Toast,所以今次揀呢款,配番牛油果醬,加埋煙三文魚!旁邊有啲沙律清番煙三文魚既濃味!又可能因為肚餓,所以又係無剩!同時份量覺得都適中!女仔食可能會有啲飽!Single Origin Chocolate ($65) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐我地轉左用oat milk,但無影響到佢地拉花同埋都一樣咁好飲,因為上次覺得無轉oat milk既,會好厚,好飽,特別今次我地都算叫左啲比較膩既食物!想飲朱古力又怕飽同膩既 轉oat milk都係一個唔錯
我地都曾經去過紅磡同尖沙咀既分店
但今次佢係荃灣新開
我地決定要體驗新店開張既感覺
所以我地一早去左排隊!
佢既新店開張頭十位客人 會送我地每人一個擴香石同香薰
仲可以係12點前送我地每人一杯免費飲品
由於我地一早就去左排隊
都無咩點食野!所以今次我地揀左啲大大碟既野食!
Porcini Mushroom Risotto
NOC Benedict ($138) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
NOC Benedict
我地轉左用oat milk,但無影響到佢地拉花同埋都一樣咁好飲,因為上次覺得無轉oat milk既,會好厚,好飽,特別今次我地都算叫左啲比較膩既食物!想飲朱古力又怕飽同膩既 轉oat milk都係一個唔錯既選擇!
Fizzpresso ($45) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
夏天係好適合呢種飲品,但係如果真係想試真啲啲咖啡,都係會建議番熱飲!但夏天就咁飲凍咖啡又好似太普通!係平凡中搵啲不平凡!呢個唔錯!但再次要提提,如果真係想飲真啲佢地既咖啡,建議熱咖啡