噚日 同阿媽講 中午食咩 佢未出聲 我已經話不如去食日本野 跟住冇幾耐 我諗諗下... 又話 都係唔好啦 好肥 ....點知,阿爸隔咗半個鐘之後,問我係咪請食日本餐,跟住我整蠱佢,我話係呀,不過冇預你 ,佢聽到話, 哦...唔請我都請你阿媽食啦,我就同阿媽講,乜老豆真係越老越貪食,不過,噚日都係冇去食.:到今日十一點,佢地番完教會,番到黎問食咩,我話去食壽司啦,阿爸就話,不如去東港城 taste買壽司,我話不如去魚之味食啦,佢地當然話好啦,之後再叫埋阿妹同妹夫一齊去.去到魚之味,還差十分鐘先開店,佢地周日係12:00鐘先開店架,呢點大家要記住,唔係摸門釘.到十二點零幾分,我地係第二批客人入店,所以都係隨便坐,我地坐咗一陣,還未有侍應服侍我們,咁...我地唯有自已去倒茶,拎餐牌,可能岩岩開店,未有咁快啦,就連上菜都慢,不過還可以接受.大家諗食咩既時候,諗諗下...都係問一下侍應有咩套餐,見到d套餐價要$58蚊,唔...抵唔抵食呢,咁...我地先叫咗3個套餐,一碗豬軟骨拉麵,同埋珍寶三文魚刺身,黎到唔夠先再加.炸物套餐另跟一碗珍珠米飯,飯夠熱,又好味,炸物都不錯,只是最低個一件,好油,大家
,佢聽到話,
炸物套餐另跟一碗珍珠米飯,飯夠熱
,又好味,炸物都不錯,只是最低個一件,好油,大家都冇食到.
壽司套餐d壽司,好迷你呀,如果大件d,更加好.

而套餐裡面既三文魚,好鮮味,yummy....但珍寶三文魚為何沒有套餐那些三文魚那麼鮮美呢,有些疑惑.而且平日珍寶三文魚賣$45,周日賣$55.
豬軟骨拉麵,阿媽話細碗咗,但一個人食,夠飽啦.d豬軟骨又整得幾好味,又係唔錯.

到最尾,大家都食飽了,冇再叫任何野,之後埋單承惠$305蚊,抵呀...

冷烏冬定食 $58
跟套餐的三文魚 ...鮮味
壽司定食 $58
炸物定食 $58...有1,2件好多油
豬軟骨拉麵 $48
跟套餐的麵鼓湯
2009-06-07
$60 (Lunch)
冷烏冬定食 $58
跟套餐的三文魚 ...鮮味