2023-02-23 3008 views
經祖祖既IG 知道Jer 再做老闆(之前已經開咗間日本餐廳)今次係一間Cafe,都有諗過安排吓幾時去試一試佢!今日就係吉時啦。星期四平日下晝三點,博佢冇乜人,不過以柳應廷嘅人氣又點會冇人呀⋯⋯好彩比我想像中少。未行到埋去已經見到-整列花牌呵佢新開張,啲花都幾靚嘅~我諗等咗15至20分鐘啊,其實我哋見到入面圍住棵樹嘅-排透明膠櫈其實都冇人坐,唔知點解佢唔安排俾人入坐。我朋友話會唔會係驚俾人坐爛😜出面門口一條長木凳又係唔俾人坐,點解呢?為左唔使等咁耐,我哋Bar枱都照殺!一坐低已經話俾我哋知有邊啲邊啲冇得叫,已經有啲掃興,雖然佢最後都俾返啲抹茶嘢飲我哋揀 結果我哋選擇錯誤嗌咗和牛Sando 同脆炸魷魚圈。食物強差人意😓和牛多士簡直就係嘥咗,和牛竟然有筋😵‍💫本身我諗住簡單啲用手食件三文治姐,點知唔可以輕易咬斷,個包又烘得太過分,我諗一半價錢就差唔多。乾到一個點魷魚圈-個字形容-乾,炸到落地都亨亨聲,兩樣食物都會令到你個嘴刮到損晒😢當然以上內容只係我哋兩個嘅個人感覺,同埋係對於呢兩種食物當日試完之後嘅感想。我哋冇試過其他食物,所以唔可以一竹篙打一船人。講埋飲品先,由於佢最後都話有返抹茶飲品

講埋飲品先,由於佢最後都話有返抹茶飲品類,所以所有嗌咗兩杯都有綠茶成份嘅飲品,一杯係抹茶dirty 另一杯就係midnight 🍵! 打卡當然唔少得,不過都係嗰句啦,有啲貴,要成$70 -杯 好欣賞個杯midnight 🍵, 成幅水墨畫咁😍

配合埋佢嘅裝修其實OK嘅外觀上,不過可能佢哋要諗吓日落西斜嘅時候曬住啲食客有啲難搞!🤣啲枱又太細

同埋其實如果俾得食客坐吧枱,就應該對沖嘢飲嗰部份好有信心先啱,但係我哋見到嘅係好似一個新手喺度學緊沖嘢飲咁,雞手鴨腳,咁其實未ready就唔應該開張住先

我好明白可能好多柳柳粉睇到我呢個食評會想打我或者black list 我,我見到有好多都帶埋柳柳粉公仔嚟打卡,不過事實就係事實,我唔可以埋沒良心 😅
和牛Sando
Midnight  🍵  Matcha