2022-09-11
遊走佐敦大街小巷,目光被依間充滿森林氣息的小店吸引,果然系主打異國風情的尼泊爾餐廳。依個傳統米飯set 差不多有齊所有配菜,一次過滿足曬所有願望,朋友話尼泊爾咖哩有少少霉味但個人覺得ok,麻辣香料初頭系幾辣但後勁好快消失, 辣醃菜更辣但配飯一流,五花腩好港式應該系本地人最易接受,血腸好juicy亦唔覺腥,唯一食唔出最左邊一粒粒黑炭咁嘅系咩野... 應該係肉但完全冇肉味, 最大問題係超超超超超硬, 就算有牙力都有幾舊咬唔入,放棄左...店內的尼泊爾餃子可以選擇蒸或水煮,但見到依個叫 Jungle尼泊爾餃子,以為一定系招牌, 於是就叫咗一份。 但點知個醬汁好似咕嚕肉, 而且超濃味, 濃都送飯都覺得太重口味, 最後 剝咗個餃子皮淨係食入面啲肉, 有啲可惜, 因為個餃子皮好似小籠包 而且煎得好香脆。反而最驚喜既係個墨西哥雞肉taco,足料又juicy ,配菜新鮮,皮煎香左, 熱辣辣。Menu 仲有好多國際小食,咩fish and chips 果啲。朋友叫左杯椰汁味梳打水,味道青青地,幾清新,夏天飲一流。不過全店只有5-6枱,peak hour 想食要問下有冇位先。價錢少貴,兩個人lunch 食
朋友叫左杯椰汁味梳打水,味道青青地,幾清新,夏天飲一流。不過全店只有5-6枱,peak hour 想食要問下有冇位先。價錢少貴,兩個人lunch 食左400幾