2024-11-23
📍 「申子居酒屋旺角」 雖然去完日本旅行返嚟,但係喺日本都冇食到居酒屋🏮唯有喺香港食返夠本啦,朋友請我食生日飯,我梗係食日本嘢啦。成日經過都冇機會食,今次就上去體會一下位於香港嘅日本居酒屋🇯🇵✨ 汁煮左口魚群邊左口魚群邊,肉質爽口,油份重,火炙更入口即融!浸係醬汁入邊,味道更入味😙✨海膽炒飯賣相一流,海膽有份量多,面頭仲有蟹子,雙重享受😎日本米飯炒到乾身,粒粒分明🍚✨明太子燒有濃濃的香甜蛋味,精心製作的日式蛋卷,配以明太子、蟹籽、醬汁,口感味好豐富🍳✨廣島蠔鍋湯頭唔會好稀,而且好濃縮,帶點清甜,加上廣島蠔鮮上加鮮,廣島size剛剛好,仲好嫩,而且都有好多隻。✨ ChuHai{柚子/生 姜}果日果酒,柚子味比較清新,生姜有點不似預期!不過都幾創新,可以試吓🍻
✨ 汁煮左口魚群邊
✨海膽炒飯