2017-10-02
同男朋友之前經過outback, 個時大家工作未穩定,覺得食咁貴唔捨得,經過幾個月後,大家轉左新工,收入高左,一於去返呢到食親好既慶功! 睇餐牌揀左好耐食咩扒好,最後叫左肉眼扒同西冷扒,以為淨係得扒同野飲,原來仲包湯同埋兩款配菜,我就叫左雞飯同焗甜薯! 正菜未到,outback出名既餐前麵包就到左先,好軟熟,點埋個淡淡既芝士,夾到無得頂!之後就黎左個湯,係蕃茄磨菇忌廉湯,勁creamy, 蕃茄味好出! 啖啖蕃茄蓉同磨菇,停唔到口咁飲之後就黎左個小食,炸磨菇,今次覺得佢炸得皮菇分離,個皮黑左d, 但磨菇都叫juicy終於到正菜,我既西冷扒,揀左黑椒汁,個扒食落有鹽味,好驚喜,完全唔洗落汁食都好正,好似日本d鹽燒串燒既味咁,不過d配菜好似仲出色,個雞飯好馬拉feel, 個焗甜薯好味到頂唔順,上面個cream配蕃薯味,好match, 個蕃薯好大,好飽肚!