🎀屯門。慢工出細貨獲獎無數匠心居酒屋🎌🎀🪄店名* #留民料理🔮地址* 屯門青山公路青山灣段351號彩華花園地下1號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$547 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵幾年前同朋友嚟食過覺得味道都唔錯 今次再同細妹一齊回訪~ 環境都冇乜太大變化 空間唔算好大 大概可以坐到五至六台 所以如果想假期嚟食就一定要訂位 環境氣氛比較昏暗 牆身掛滿不同嘅獎狀以及日系裝飾 仲有一個大電視啱曬大班人飲酒睇波~🍽️食物質素🍽️食物嘅種類都幾豐富 而且餐廳主打無國界料理 可以自訂菜式 可以食盡海鮮,刺身,串燒,西餐 仲可以帶餸黎餐廳加工~不過餐牌無提供圖片參考 如果有就更方便揀選!所有食物都係即叫即整 時間上需時較長 不存在預制菜😉👀評分💖💖💖💖🪄韓式泡菜$38先上左個韓式泡菜 份量都幾大份 對於我個人黎講比較辣 酸度正常 配埋肉類食就可以解膩👀評分💖💖💖💖🪄日式生炸BB鴿$78一碟有兩隻 肉質唔算太肥 生炸可以保持肉汁鎖緊 肉質都幾嫩
🎀屯門。慢工出細貨獲獎無數匠心居酒屋🎌🎀

🪄店名* #留民料理
🔮地址* 屯門青山公路青山灣段351號彩華花園地下1號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$547 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄韓式泡菜$38

🪄日式生炸BB鴿$78
一碟有兩隻 肉質唔算太肥 生炸可以保持肉汁鎖緊 肉質都幾嫩身 味道鹹香脆口 好惹味

🪄留民串燒拼盤$118
入面根據廚師指定 每次都唔一樣既串燒 而今次就有牛肉,牛舌心,雞軟骨,雞骨腸,雞脾肉,鰻魚串,大啡菇 都幾豐富 賣相燒得好靚 七味粉及玫瑰鹽會撒系碟邊 個人最中意食脆卜卜雞骨腸及香口雞脾肉👍其次大啡菇都好juicy 味道不不錯

👀評分💖💖💖💖💖
🪄 和牛膏燴飯$168
為左更加填飽個肚 根系要叫飯個燴飯 呢款燴飯賣相幾靚 裡面會夾雜一粒粒脆玉瓜 牛膏系採用新鮮牛肉濃縮至精華 令燴飯更增加香味 味道唔算濃 剛剛好 令人一口接一口

🪄飲品-青提烏龍$49 & 香橙冰梳打$46
飲品方面味道比較淡 不過底部會有新鮮水果 如果有粗吸管就更好~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️