2022-10-12
小茶角 Tea & Corner📍 屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A4號舖同好耐無見嘅舊同事兼好朋友終於約到食早餐,超lucky嘅係今日係佢stay喺屯門嘅last day。由於想同佢一齊睇下海,吹下海風所以揀咗喺屯門碼頭呢間cafe食早餐chill下。💰$28海牛配薯角 🥐🍟呢個海牛其實係吞拿魚粟米牛角包,佢個包唔係勁酥脆嘅牛角包,感覺上無一般嘅咁油同膩。餡料我揀咗比較清新嘅吞拿魚同粟米,加埋中間嘅沙律菜,配薯角就啱啱好!佢嘅薯角好粗好厚實,而且調味剛剛好,唔會太鹹,食哂都無咩罪惡感!💰$19炭焙烏龍奶茶 🥤我另外叫咗杯炭焙烏龍奶茶,微糖正常冰。雖然唔係太飲到炭焙過嘅味道,但奶茶飲完唔會覺得澀口,好順滑,呢個價錢有咁大杯凍飲,無得彈!💰$47雖然店舖門面唔大,座位亦有限,但我哋有幸坐到面向海嘅窗邊位,一邊喺室內睇住個海同雲嘅變化,一邊食住一份好食嘅早餐,呢種生活真係好寫意。
📍 屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A4號舖
💰$28