今日決定同朋友搭屯馬線去石門搵食🍴平時都喺去開沙田市中心 甚少嚟石門🤔 印象中今次好似喺第二次嚟🤫原來呢邊開左好多食肆 兜左一個圈 最後揀左食拉麵🍜呢間名叫「麵道」嘅拉麵店 鋪位細細 五臟俱全由於店內座位實在太少 加上人手不足 又不停有客人買外賣 眼見店內有幾枱人客離開 店員都未能及時翻枱安排入座 所以在酷熱天氣警告下🔥 我們唯有流著汗水 在門外耐心等候💦。博多特盛雞叉燒味玉博多雞白湯拉麵(HKD93)次次食拉麵都喺食豚骨湯底 今次決定試下雞白湯底🐔熱辣辣送上枱 我已急不及待用匙羹飲一啖湯 果然無令我失望 湯底濃郁 濃到飲一啖已經感覺用左大量雞熬製而成 最重要一d都吾油膩 雞叉燒好大塊 肥瘦適中又嫩滑😍麵質更煙韌彈牙 每束麵條夾起都能夠掛著濃湯 食到拇指大動👍 。滿腹套餐+(HKD25)小食可以四選一 (分別有:有唐揚炸雞🐔、天婦羅無骨雞翼🍤、羽根燒餃子🥟、迷你黑咖哩飯🍛) 飲品可以七選一(分別有:可口可樂、雪碧、玉泉忌廉、無糖可樂、支裝綠茶、支裝烏龍茶、支裝麥茶) 而我點選了羽根燒餃子(3隻)和支裝烏龍茶🍵餃子味道尚可 外皮煎得脆卜卜 內餡有肉汁🥟。食物:7.5/10價錢:7/10環
今日決定同朋友搭屯馬線去石門搵食🍴
由於店內座位實在太少 加上人手不足
又不停有客人買外賣 眼見店內有幾枱人客離開
店員都未能及時翻枱安排入座 所以在酷熱天氣警告下🔥
我們唯有流著汗水 在門外耐心等候💦

博多特盛雞叉燒味玉博多雞白湯拉麵(HKD93)
次次食拉麵都喺食豚骨湯底 今次決定試下雞白湯底🐔
熱辣辣送上枱 我已急不及待用匙羹飲一啖湯 果然無令我失望
湯底濃郁 濃到飲一啖已經感覺用左大量雞熬製而成
最重要一d都吾油膩 雞叉燒好大塊 肥瘦適中又嫩滑😍
麵質更煙韌彈牙 每束麵條夾起都能夠掛著濃湯
食到拇指大動👍

滿腹套餐+(HKD25)
小食可以四選一 (分別有:有唐揚炸雞🐔、天婦羅無骨雞翼🍤、
羽根燒餃子🥟、迷你黑咖哩飯🍛)

而我點選了羽根燒餃子(3隻)和支裝烏龍茶🍵
餃子味道尚可 外皮煎得脆卜卜 內餡有肉汁🥟