2019-03-14 496 views
心血來潮,走咗過嚟食lunch。第一次嚟,原來有專食日本嘢嘅地方。一入到去,都有啲似去咗日本嘅感覺。哈哈,因為呢度嘅裝修都好日式。晏晝去唔算多人。鋪頭唔算坐得好舒服,可能因為唔算太大呢排係唔敢食生野住(因為新聞話魚生有寄生蟲),叫咗個日式咖喱吉列豬扒飯$88,冇跟嘢飲。1)🐷咖喱吉列豬扒飯:豬扒炸得都幾脆,唔會好乾。但肉質唔會好juicy. 5分的話比3分。咖哩汁:味道正常,唔算太甜。但可以辣少少。2)朋友叫左吞拿魚茸海膽飯配烏冬面,佢話性價比高。海膽好新鮮。搞到我下次都想試吓。目測:海膽好大舊。重份量3)魚生飯加拉麵🍜無咩特別3)日式咖喱雞肉飯對比咖哩吉列豬扒飯。雞肉飯分量少啲。食唔到雞肉味比較甜。可能因為完全浸左咖哩到。吸哂咖哩汁。2樣對比,我比較鍾意日式咖喱豬扒飯。總括我都覺得值得一試。
鋪頭唔算坐得好舒服,可能因為唔算太大

嘢飲。

咖哩汁:味道正常,唔算太甜。但可以辣少少。

目測:海膽好大舊。重份量

3)魚生飯加拉麵🍜
無咩特別

3)日式咖喱雞肉飯
2樣對比,我比較鍾意日式咖喱豬扒飯。

總括我都覺得值得一試。
2019-03-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 吞拿魚茸海膽飯