2022-05-12
樂天大喜屋長時間嘅健康人生偶爾都要唞一唞先至可以平衡到,最好嘅放縱方法就係去啲任飲任食,選擇又多嘅地方🤣講起放題,相信好多人心目中第一個彈出嚟嘅都會係大喜屋,今次就揀咗呢間,喺旺角屹立多年嘅樂天大喜屋~唔係第一次食,但係每次都會好驚嘆,點解呢個價錢可以有咁多選擇,仲要食物質素唔差👍🏻同朋友試匀之後都有共識地覺得幾個類別特別出色。刺身😋淨係食刺身都值回票價,款式多籮籮,牡丹蝦、虎蝦同帶子一定要食!!有份量又夠爽甜;三文魚同油甘魚切得幾厚身,食落肥美;象拔蚌,赤貝爽口鮮美,就連本身唔太食生冷嘢嘅朋友都大讚刺身唔錯!壽司😋鵝肝帶子同芝士鰻魚玉子燒👍🏻👍🏻寫明創作,款式真係出面搵唔到~重點係味道都好夾!另外左口魚邊同海膽手卷都唔錯,前者入口即溶,後者甘香鮮甜,係有少少圖文不符,海膽再多啲就更好啦。炸物😋最經典款式嘅芝麻雞翼、貓山王榴連波、芋頭波,仲有天婦羅系列嘅炸蝦同蟹棒,全部都一定要試!聽落食咁多炸嘢好似好滯,但其實又唔會~粉唔多,油榨得夠乾身,入面舊肉有返咁上下size,完全停唔到口!熱氣還熱氣,食咗先算~反正外面有好多嘢飲任飲消油解膩~煮物😋蟹粥同牛肉鍋貨真價實,成隻蟹喺煲粥入面,可想而
刺身😋
壽司😋
炸物😋
煮物😋
蟹粥同牛肉鍋貨真價實,成隻蟹喺煲粥入面,可想而知幾鮮甜,啲粥水夠綿,食埋食咪飲啲熱嘢落肚好舒服👍🏻牛肉鍋有嘅肉完全低估咗,好彩夠軟身,甜甜地好易入口,最後都冇浪費食物,全清!
其實呢度仲有好多好味推介,連鮑魚花膠都有!而自助吧亦提供南乳豬手、酸菜魚、海鮮冷盤(青口、蝦)等等,嘢飲甜品款式都唔少,樣樣都試樣樣都鍾意,不過要講真係講唔晒,大家自己親身體驗啦!