2022-04-24
今日因工作再次路過,只見空舖處處,但神奇的是,Crema竟然屹立不倒。如果您需要好高端/好好食/至啱打卡嘅cafe,Crema絕對唔啱你,你去半島啦。但如果你想在尖咀鬧市找一個cp值高的cafe 放鬆 or 寫稿,Crema會係best choice。☕Coffee: 佢出名係用咖啡泡沫劃動物,我記得以前會問我要乜動物先落單,但冇所謂啦。上級質素。🥞Cake and Ice cream: 中上質素,甜度/朱古力濃度/軟硬度適中🥘Pasta: 始終佢係cafe,主食應該只是bonus,所以唔好期望太多 (你預係大X活的朋友)。你見我個天使麵不過不失。話說回來,其實 Cafe 原本就唔係主力賣pasta,去到香港才變質,變成食評斟酌點。尖東地段,lunch hour 人流不多,還café應有的安靜,佢亦唔會主動趕人走。價錢嘛,pasta+咖啡+湯 $78/ cake + 雪糕 $35= $113,單杯咖啡約 $35。花少少錢,在尖東有冷氣嘆有嘢飲,又可以寫稿打機到無電為止,算係咁喇!
Other Info. :
Cafe,本來就是用來放鬆與欣賞咖啡嘛!何必排餐懵之餘趕住食,又要俾人趕!?