2018-07-05 93 views
一向都知觀塘工廈有好多特色西餐廳,今次同朋友揀左呢間食lunch, 平日中午,好彩我地可以食得早,12點,入到餐廳都無咩人,之前接近1點就開始坐滿人。門口都好易搵到,唔似有時工廈餐廳要搵一輪先見到餐廳可以見到廚房,空間都好大,唔會好迫Lunch set 有六款,我同朋友分別叫了豬同雞湯同沙律,我同朋友都揀了湯,入口香滑蒜蓉包好食,好香蒜蓉味同個包都好脆主菜黑豚扒好林好滑,口感一流柚子配雞係新款配搭,但如果柚子味再濃點會更好兩碟主菜下面都配有薯蓉,值得一讚,因為薯蓉並非普通薯蓉,而係加左黑松露,十分香既黑松露味,好有誠意餐飲叫左杯Latte, 奶泡香滑朋友話黑咖啡既咖啡味都好香濃埋單每人一百左右,平日觀塘咁多人既地方食lunch,想搵個坐得舒服又有好野食既地方,呢度係合適既好地方

門口都好易搵到,唔似有時工廈餐廳要搵一輪先見到

餐廳可以見到廚房,空間都好大,唔會好迫

Lunch set 有六款,我同朋友分別叫了豬同雞
薯蓉湯

湯同沙律,我同朋友都揀了湯,入口香滑

蒜蓉包

蒜蓉包好食,好香蒜蓉味同個包都好脆
香煎美國黑豚扒配芥末籽燒汁

主菜黑豚扒好林好滑,口感一流

柚子蜜燒美國春雞

柚子配雞係新款配搭,但如果柚子味再濃點會更好

Coffee latte

餐飲叫左杯Latte, 奶泡香滑
ice black coffee

朋友話黑咖啡既咖啡味都好香濃