2023-07-19 45 views
.之前試過「蟲二」覺得唔錯,所以要試吓佢嘅姊妹店(●'◡'●)ノ Cafe主打墨西哥fusion菜,最特別係隱藏於唐樓樓上,店內以墨綠色工業風為主調,型格又帶點休閑感。.🌮 德x港x墨 南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅 $88/半份酥餅Quesadilla口感鬆脆,好特別咁用南乳豬手作為餡料,南乳味唔會太重,mix埋紫酸菜同芝士,混合德國香港墨西哥三種風味,估唔到又幾夾,口感味道豐富(๑˃̵ᴗ˂̵) 蘸埋牛油果醬/蕃茄沙沙醬更滋味。.🍝 牛油野菌混醬意粉 $108扁意粉軟硬適中幾掛汁,芝士忌廉醬質感濃稠creamy,食落唔會有膩感。新鮮野菌大大片份量多,再加上洋蔥蒜片等配料,更提升味道。.🌰 栗子Bunuelo $108Bunuelo呢款甜品都係第一次食,甜脆餅輕盈蓬鬆,非常薄脆,搭配口感幼滑嘅栗子蓉,加上雲呢拿雪糕,甜而不膩。切開入面仲有原味同朱古力味蛋糕粒,幾有驚喜。.🍹發酵水果氣泡水 $60發酵水果會因應時令而轉換,今次呢杯就係菠蘿口味,帶有發酵過嘅淡淡酒精味道,酒味溫和唔會蓋過水果味,入面仲有粒粒菠蘿果肉,味道清爽。.🥒 青琴蕾-青瓜青檸氣泡水 $60青瓜味突出,味道清新,夏天飲消暑解
🌮 德x港x墨 南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅 $88/半份

🍝 牛油野菌混醬意粉 $108

🌰 栗子Bunuelo $108

🍹發酵水果氣泡水 $60
🥒 青琴蕾-青瓜青檸氣泡水 $60
青瓜味突出,味道清新,夏天飲消暑解渴。

總括而言:Cafe環境寬敞開揚,大幅玻璃窗灑入自然光,感覺舒服寫意。菜式創新別具心思,質素及味道都相當不錯。星期一至五仲有咖啡放題,飲住咖啡慢慢做吓嘢,又或者同朋友傾吓偈,歎個悠閑下午。