2021-06-02
朋友係觀塘區返工,所以今日就去左觀塘覓食啦🥳一早就搵定食乜,費事到時候左揀右揀🤭Comfy by Chef’s stage 位於東廣場美食區內,係東廣場行左一個圈,Comfy 的裝修真係別樹一格,開揚的店面,光線充足,仲有一幅有狗狗的特式牆添😍係等緊食物期間,見到店員除咗抺抬之外,仲會抺坐位之間的隔板,令我食嘢都覺得特別安心👍🏻👍🏻👍🏻 我仲留意到某d板係有插頭 &充電位 ,餐廳真係好貼心😊牛油果蟹肉蛋白多士⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️賣相靚,蟹肉係真蟹肉,配上白搭的牛油果,味道簡直絕配沙律菜好新鮮配上黑醋,好味道😋黑松露雜菌薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️身為黑松露fans,有黑松露嘅食物必定order😆一放底已經聞到好香的松露味😍原來塗左好多松露醬,真係落足料👍🏻👍🏻👍🏻而pizza底厚薄適中,每一啖都另外回味無窮∞芝士蕃茄蔬菜焗肉丸⭐️⭐️⭐️⭐️以為係普通焗肉丸,原來係底部有青瓜,茄子等蔬菜,啖啖肉得黎亦都有菜中和下👍🏻👍🏻左邊:原味冰磚偽鴛鴦~ 其實係Mocha ,將咖啡雪成冰粒,等佢慢慢熔,由開頭只飲到朱古力味,慢慢飲就會變做Mocha ,好創新,不過最好粒咖啡冰磚未熔哂我已經飲完🤣🤣🤣右邊:Mocha ~ 唔搞咁多
一早就搵定食乜,費事到時候左揀右揀🤭
牛油果蟹肉蛋白多士⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
賣相靚,蟹肉係真蟹肉,配上白搭的牛油果,味道簡直絕配
沙律菜好新鮮配上黑醋,好味道😋
黑松露雜菌薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士蕃茄蔬菜焗肉丸⭐️⭐️⭐️⭐️
右邊:Mocha ~ 唔搞咁多花巧野,單純一杯朱古力咖啡,比例剛好,咖啡味濃但不澀,甜度亦剛剛好,比起大型連鎖咖啡店好飲太多,唔食野,就咁買杯咖啡 or Mocha 嘆下都唔錯
埋單時店員提我可以掃QR code 做會員儲積分,消費$50有一分,儲分可以換野,不過唔記得有咩,自己download黎睇吓啦😆