成日都去觀塘成業街附近啲工廈食野,今日又行經戈邊,無意中經過一間新開嘅cafe,去食lunch十分有驚喜!環境、食物、服務都高質👍🏼👍🏼✿ 香烤單骨雞翼 $58可以揀水牛城醬🐃同埋芥末沙律醬,兩隻要曬都得😆水牛城醬又吾會真系太辣,蒜蓉🧄蕃茄味明顯,芥末沙律醬芥末同水牛城醬一樣惹味🔥有埋沙律醬有日式風格,單骨雞翼燒得香。✿ 蒜香蟹肉意粉 (配飲品) $141意粉乾身得黎吾會難入口,蒜香味濃郁,沾滿每一條意粉🍝蟹肉數量多,比得慷慨☺️味道新鮮。✿ 明太子大蝦燴飯 (配飲品) $146 一睇menu張圖其實已經知明太子一定勁多,實際亦冇令我失望,明太子佈滿整個燴飯😍忌廉好濃郁creamy,蝦肉爽口彈牙。✿ 士多啤梨沙冰好多cream好正❤️士多啤梨味重,有埋士多啤梨果醬更增添果香風味。✿ 玫瑰鮮奶咖啡本身自己中意飲𝑅𝑜𝑠𝑒 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒🌹咖啡吾會好苦,飲到淡淡玫瑰花香。✿ 吉士焦糖梳乎厘班戟 $98𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒出面賣100蚊以下真系吾算貴了,比較特別嘅味道仲有伯爵茶珍珠同埋紅棗燕窩,我就揀番吉士焦糖,吉士焦糖香甜可口,梳乎厘部分蛋香味👌🏼結實口感個人幾like,𝑃𝑎𝑛𝑐𝑎𝑘𝑒控不能錯過🥞💕✿ 流

✿ 香烤單骨雞翼 $58

玫瑰鮮奶咖啡

✿ 吉士焦糖梳乎厘班戟 $98
吉士焦糖梳乎厘班戟

✿ 流心爆漿𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 $68
一打開膠片奶蓋同朱古力粉就就曬出黎🤍🤎邪惡指數爆燈😈朱古力好多,蛋糕味道更明顯,咖啡可以多番少少🤏🏼

老闆十分友善,會問客人覺得有咩好食/吾好食,更表示場內沙發系精心佈置,為帶比客人一個舒適環境😊確實比起好多餐廳更為寬敞。
2022-12-01
Type of Meal